Jani Lajunen: "Hienoa, että MM-kisat ovat Sveitsissä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jani Lajunen (oik.) on Leijonien luottopelaajia.
Kuva © Saimi Airaksinen

Suomi ratkaisi ottelun Venäjää vastaan käytännössä jo ensimmäisessä erässä, jossa Teemu Pulkkinen, Julius Nättinen ja Julius Junttila tekivät maalin mieheen.

− Hieno voitto ja hyvä ensimmäinen erä meiltä, kehuu Jani Lajunen.

Jani Lajunen teki tuttuun tapaan luotettavaa työtä joukkueelleen. Tilastomerkintöjä hänelle ei kertynyt, mutta puolustavana hyökkääjänä tunnetulta pelaajalta niitä ei erityisemmin odotetakaan. Hän on kuitenkin tyytyväinen omaan rooliinsa.

− Ihan kivasti saimme pelattua neljällä kentällä peliä. Alivoiman pelaaminen on tuttu homma, niin oli kiva pelata sitä, hän myöntää.

Seuratasolla sveitsiläistä HC Luganoa edustava Lajunen ei ole täysin tyytyväinen siihen, miten kausi on edennyt.

− Vähän kaksijakoinen vuosi. Hyviä jaksoja on ollut joukossa ja myös vähän heikompaa.

Heikkoihin jaksoihin lukeutui tilanne ennen joulua, joka johti päävalmentaja Sami Kapasen potkuihin. Vuodenvaihteen jälkeen joukkue on voittanut kahdeksan ja hävinnyt vain kolme ottelua.

Sarjataulukossa HC Lugano on keskikastia, maaottelutauon aikana sijoitus on seitsemäs.

− Ihan hyvin on omissa käsissä pudotuspelipaikka. Jos pelataan kausi hyvin loppuun, niin olemme pudotuspeleissä.

Sveitsi isännöi tänä keväänä MM-kisoja. Kisakaupungit Lausanne ja Zürich ovat tulleet Lajuselle tutuksi vieraspaikkakuntina.

− Tuttuja paikkoja ja hienoa, että kisat ovat siellä. Varmasti hyvä turnaus on tulossa.

Mitään erityistä kisabuumia Lajunen ei vielä ole ehtinyt havaitsemaan, mutta hän tiedostaa kyllä sen, miten jääkiekkoa maassa arvostetaan.

− Kiekkomaahan Sveitsi on, ja yleensä kaikki tapahtumat ovat hienosti järjestettyjä, joten toivottavasti kisoista tulee hienot.

Aktiivisen peliuran ohella Lajunen on myös yksi espoolaistaustaisista pelaajista, jotka ovat Suomi-sarjassa pelaavan Kiekko-Espoon omistajia.

− En ole hirveästi ehtinyt pelejä katsoa, mutta tuloksia olen seurannut ja hyvinhän joukkue on pelannut. Toivottavasti kausi jatkuu samaan malliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle