Jan Kovar vaatii omiltaan nöyryyttä Suomea vastaan

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tšekki esitti joulukuussa upean kirin Tampereella.
Kuva © Saana Hakala
Torstai-illan Tšekki-sankari oli vaatimattomana kypärätemppunsa jälkeen ja kaipasi joukkueeltaan parempia otteita pelien alkuun.

Tukholman torstai-ilta alkoi rakennetua Emil Bemströmin satumaisen maajoukkuedebyytin ympärille. Tarinalla oli kuitenkin karu loppu, kun Tšekki oli tyly vieras. Sadun isoimpana ja pahimpana sutena hääri ruotsalaisvinkkelistä katsoen Jan Kovar, jonka illan tehot 3+1 puhuvat puolestaan.

— Ei niissä (maaleissa) loppujen lopuksi ollut mitään erityistä. Yksi meni ehkä hieman onnekkaasti sisään ja kahdessa joukkuekaverit petasivat minulle sellaisen paikan, että en voinut olla laittamatta sisään, Jan Kovar kertasi kypärätemppuaan ottelun jälkeen.

— Meille nämä ottelujen alut ovat olleet hieman vaikeita ja niin kävi jälleen. Saimme kuitenkin aika pian rytmistä kiinni ja peli oli mielestäni meidän kontrollissamme, vaikka olimmekin aika pitkään tappiolla, Kovar kertasi vielä Ruotsi-ottelun kulkua.

Tšekin seuraava ottelu on lauantaina lounasaikaan kun vastaan asettuu perjantaina Jaroslavista Tukholmaan matkanneet Leijonat. Edellisen ottelun Tšekki-sankarin ajatukset olivatkin jo vahvasti tuossa ottelussa.

— Siitä tulee taas aivan erilainen ottelu. Taas meidän pitäisi pystyä olemaan hereillä heti alusta alkaen. Viimeksi torkkumisemme heitä vastaan oli lähellä kostautua, Kovar viittaa joulukuussa Tampereella käytyyn otteluun, jossa Tšekki tuli päätöserässä kolmen maalin takaa tasoihin ja voitti ottelun lopulta voittomaalikilpailussa.

— On hienoa, että voitimme avauspelin täällä (Tukholmassa), mutta niin me voitimme joulukuussakin ja pelasimme tuon jälkeen kaksi hyvin huonoa ottelua, häviten ne molemmat. Tarvitsemme lisää nöyryyttä peliimme, jos haluamme voittaa Suomen lauantaina, Kovar jatkaa.

Tšekkiläisille Euro Hockey Tour tuntuu tällä hetkellä maistuvan. Päävalmentaja Milos Riha on saanut maajoukkuekonkarinsa sitoutumaan turnauksiin ja Tšekki-fanit löytävät paikan päälle ulkomaillakin. Torstai-iltana Hovetissa satakunta Tšekki-fania huusi ilmat pihalle ruotsalaisyleisöstä.

— On kunnia-asia pelata maajoukkueessa ja tänne on todella mukava tulla. On myös mahtavaa, että fanit ovat olleet näin hyvin mukana mitä tänäänkin olivat, yli sadan maaottelun Kovar kiittelee.

Suomi ja Tšekki kohtaavat lauantaina kello 13 Suomen aikaa pelattavassa päiväpelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle