Jalonen tyytyväinen turnauksen kehitykseen: "Joukkue oppi pelaamaan koko ajan paremmin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalosen johtama leijonajoukkue voitti turnauksen päätösottelunsa.
Leijonien Karjala-turnaus päättyi voittoon Ruotsista. Kolme pistettä ei irronnut helpolla, sillä länsinaapuri karkasi toisen erän alussa kahdella pikamaalilla 2-0-johtoon. Vahva peli niin ali- kuin ylivoimallakin käänsi ottelun kulun Suomelle.

Suomi on jäänyt Karjala-turnauksen neljännesvuosisadan mittaisessa historiassa neljästi viimeiseksi, mutta jokaisena näistäkin vuosista on irronnut vähintään yksi voitto. Nyt nollasaldo oli uhkana, mutta Suomi nousi voittoon Tre Kronoria vastaan.

− Joukkueesta löytyi luonnetta. Kolmen ottelun aikana joukkue oppi pelaamaan kansainvälistä lätkää koko ajan paremmin, päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi.

Ensikertalaisten mukanaolo on aina haaste, ja sen kahdeksatta kauttaan maajoukkueen päävalmentajana toimiva Jalonenkin myönsi.

− Joukkueessa oli paljon uusia pelaajia, ja kesti jonkun aikaa ymmärtää, , että jokainen vaihto on tärkeä eikä yhtään voi nukahdella.

Suomi oli erityisen kovilla kolmannen erän alussa. Jere Sallisen ja Hannes Björnisen istuessa rangaistusaitiossa Ruotsi pelasi lähemmäs kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan.

− Rangaistuksia tuli enemmän kun laki sallii, mutta alivoima oli hyvää ensimmäistä peliä lukuun ottamatta.

− Pitkä kolmevitonenkin tapettiin, pelattiin se fiksusti. Tavallaan se oli ottelun ratkaisukohtia, kun pysyttiin pelissä mukana, Jalonen viittaa rangaistuksiin Suomen ollessa maalin takaa-ajoasemassa.

Suomi onnistui kolmannen erän lopulla omasta ylivoimastaan Valtteri Kemiläisen ampuessa kiekon maaliin.

− Tärkeätä oli sitten se, että tehtiin turnauksen ensimmäinen ylivoimaosuma omasta erikoistilanteesta myöhemmin kolmannessa erässä.

Karjala-turnaus päättyi Suomen osalta siis kolmanteen sijaan. Kauden aikana pääasia on kuitenkin pelaajien testaamisessa, ja sitä Jalonenkin painoitti.

− Näimme paljon uusia pelaajia, ja kuinka he pärjäävät kansainvälisessä vauhdissa. Yhteisiä kokemuksia kauden aikana on aika vähän. Kaikki ottelut ovat näytön paikkoja pelaajille, kun mennään kevättä kohti.

− En halua hirveästi nostaa yksilöitä. Jos joku pitää sanoa, niin olen kuitenkin tyytyväinen siihen, miten Sami Rajaniemi pelasi nämä kaksi ottelua.

Nyt Karjala-turnauksen joukkue koostui pelkästään Liiga-pelaajista, kun yleensä kotiturnaukseen on pyritty kokoamaan paras mahdollinen eurokaukaloissa pelaava joukkue. Vastaavasti Moskovan turnauksessa on perinteisesti eniten kokeiluja kokoonpanossa, mutta nyt tilanne on päinvastainen.

− Tilanne on erilainen, kun se yleensä on. Kaikki pelaajat antavat kuitenkin kaikkensa, kun saavat vetää leijonapaidan päälle.

− Kun joukkue on valittu, ei ajatella sitä, ketä olisi haluttu mukaan, vaan eletään hetkessä sen porukan kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle