Jalonen odottaa hegemoniakamppailusta aiempaakin kovempaa: "Ruotsi pelaa viisaampaa lätkää tällä kaudella"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalonen johdattaa Suomen illan otteluun Ruotsia vastaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Maanantai-iltana nähdään yksi jääkiekon MM-kisojen klassikko-otteluista, kun kisaisäntä Suomi kohtaa rakkaan vihollisensa Ruotsin. Päävalmentaja Jukka Jalonen näkee vastuksen kovempana kuin länsinaapurin edellisen valmentajan johdolla.

Leijonien alkulohko pelataan kova pää edellä, kun ennakkoon ajateltuna kolme kovinta vastustajaa ovat vastassa ensimmäisen kolmen ottelun aikana. Jukka Jalonen myöntääkin ohjelman vaikeuden.

− Startti näihin kisoihin on kova. Yhdysvallat on varmasti tämän lohkon top 3 -joukkue ja Saksakin on erittäin hyvä ryhmä. Toki Ruotsikin kuuluu siihen kolmen parhaan ryhmään.

Vaikka seuraavaa kovempaa peliä saakin odottaa, Jalosen mukaan mitään merkittäviä muutoksia ei tapahdu pelien välillä, eikä asioita sovi ajatella lian pitkälle.

− Ei meillä mietitä kuin yhtä peliä kerrallaan, nyt kohdataan Ruotsi ja joku muu tulee sitten keskiviikkona. Aikanaan ollaan toivottavasti puolivälierissä ja katsotaan kuka silloin on vastassa. Peli kerrallaan parannetaan otteita, Jalonen näkee turnauksen edistymisen.

− Ei meillä mitään isoja muutoksia tehdä vastustajan mukaan, vain pieniä hienosäätöjä.

Suomi on pelannut Ruotsia vastaan kuusi ottelua tällä kaudella. Euro Hockey Tourilla pelattiin neljä ottelua, minkä lisäksi kevään ohjelmassa olivat tuplaottelut Uumajassa. Voitot ovat Ruotsille 4-2, joskin varsinaisella peliajalla tilit ovat tasan.

− Me tiedämme, miten Ruotsi pelaa ja he tietävät, miten me pelaamme. Mitään yllätyksiä tuskin tähän päivään tulee.

Ruotsin päävalmentaja vaihtui täksi kaudeksi Johan Garpenlövistä Sam Hallamiin, ja Jalosen mukaan vastus on nyt kovempi.

− Kyllä Ruotsi pelaa mielestäni viisaampaa lätkää tällä kaudella. Ennen ehkä pystysuuntaan oli peli nopeampaa, ja nyt peli on monipuolisempaa. Mutta ainahan Ruotsi on paha vastustaja ollut.

NHL:n pudotuspeleissä viimeinen toisen kierroksen ottelusarja Dallas Starsin ja Seattle Krakenin välillä ratkeaa tiistain vastaisena yönä. Tämän jälkeen tehdään päätös lopullisesta kokoonpanosta.

− Sarja katsotaan tietysti loppuun, ja katsotaan ketä sieltä on mahdollisesti tulossa, Jalonen toteaa, ja myöntää myös, että ei ole vielä ratkaistu, käytetäänkö viimeinen paikka puolustajaan vai hyökkääjään.

Kenttäpelaajien osalta muutoksia Ruotsi-ottelun kokoonpanossa ei nähdä. Edellisestä ottelusta sivussa pienen loukkaantumisen jälkeen takia sivussa ollut Antti Suomela oli jäällä pelipäivän harjoituksissa, joten paluu turnauksen aikana on mahdollista.

− Suomela harjoitteli tänään, ja Jere Sallinen pelasi hyvin toissapäivänä, Jalonen viittaa tärkeään syyhyn kenttämiehityksen muuttumattomuuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle