Jakob Chychrun kasvaa huipuksi huippujen rinnalla − "Ovathan he kuitenkin Stanley Cup -mestareita"

NHL / Haastattelu
Jakob Chychrun on laadukas kahden suunnan puolustaja, josta tulee ennen pitkää todella iso osa Arizona Coyotesin organisaatiota.
Kuva © Christian Petersen
Arizona Coyotes on tällä hetkellä NHL:n huipulle nousua tavoitteleva joukkue, jota on marinoitu jo monta vuotta. Yksi organisaation tulevaisuuden kulmakivistä on kanadalaispuolustaja Jakob Chychrun, jonka Jatkoaika tapasi Phoenixissä.

Phoenix, Arizona. Jakob Chychrun, 20-vuotias kanadalaispuolustaja pelaa kolmatta kauttaan Arizona Coyotesin riveissä. Boca Ratonissa, Floridassa syntynyt kanadalainen on Coyotesin ykköskierroksen 16. varaus kesältä 2016. Tämän jälkeen puolustaja on tehnyt kovaa nousua kohti NHL:n eliittiä.

Juniorivuodet Chychrun vietti Ontario Hockey Leaguessa Sarnia Stingin riveissä tehden tuhoisaa jälkeä. Puolustajalle kertyi OHL:ssä 104 otteluun yhteensä 82 tehopistettä, mikä on kunnioitusta herättävä lukema. Toistaiseksi NHL-uransa aikana Chychrun on runkosarjassa tahkonnut 146 peliä ja kerännyt 44 tehopistettä.

Haluamme pelata nopeaa kiekkoa kohti hyökkäysaluetta

Stanley Cup -mestareista oppia

Kuten jokaisen muunkin nuoren NHL-pelaajan uran alkuvaiheisiin sopii, niin myös Chychrunilla on loistavia roolimalleja joukkueessa ympärillään, joilta voi imeä päivittäisessä työssä oppeja. Oliver Ekman-Larsson, Niklas Hjalmarsson ja Alex Goligoski ovat juuri sellaisia.

− Jätkät ovat kyllä paljon auttaneet minua kasvamaan puolustajana. Kaikki ovat sellaisia, että heitä katsoo ylöspäin ja he ovat suuria johtajia joukkueen sisällä. Etenkin Hjalmarssonilta ja Goligoskilta olen saanut paljon loistavia neuvoja, sekä kokemusta, mitä menestyminen vaatii. Ovathan he kuitenkin Stanley Cup -mestareita ja tietävät mitä sen eteen täytyy tehdä, kiteytti puolustajalupaus.

Kiekkojen blokkaaminen tai ainakin sen yrittäminen on iso osa puolustajien peliä olit sitten kiekollinen, tai puolustava puolustaja.
Kuva © Christian Petersen

Nuori puolustaja on kärsinyt NHL-uransa alkuvaiheissa loukkaantumisista, jotka ovat hidastaneet pelaajan kehitystä, mutta nyt polvivaivat ovat taakse jäänyttä elämää.

– Kiitos kysymästä. Polvi on ihan okei ja se kestää pelaamisen hyvin, kommentoi kanadalainen.

Puhuttaessa joukkueen pelitavasta ja ideologiasta, Chychrun toteaa saman minkä kaikki muutkin joukkueen ympärillä.

− Haluamme pelata nopeaa kiekkoa kohti hyökkäysaluetta. Tavoitteenamme on minimoida kovalla taistelulla aika omalla puolustusalueella ja siten saada kiekkoa nopeasti vastustajan puolustajien selustaan ja tätä kautta luoda maalipaikkoja.

"Hän tykkää pitää asiat rentoina"

Puolustaja Chychrunin joukkuekaverina on yksi suomalainen, jonka kanssa hän saa tehdä töitä käytännössä joka päivä. Vaikka Antti Raanta onkin tällä hetkellä loukkaantuneena sivussa peleistä, niin puolustajalupauksella on paljon positiivista sanottavaa herrasta.

– Antti on hieno mies. Loistava joukkuepelaaja. Saa kaikki hyvälle tuulelle kopissa ja heittää hyvää huumoria. Raanta tykkää pitää asiat rentoina ja muutenkaan ei juuri stressaa. Hän on hyvä maalivahti. jolla on valtava halu voittaa. Hän tekee kaikkensa meidän menestymisen eteen, ja siten mekin haluamme pelata kovaa hänen edessään.

» Lähetä palautetta toimitukselle