Jake Newton uskoo JYPin nousuun: "Tunnen oloni luottavaiseksi täällä"

LIIGA / Haastattelu
Jake Newton sanoo viihtyvänsä JYPissä todella hyvin.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Viime kaudella KooKoosta JYPiin siirtotakarajalla siirtynyt amerikkalainen puolustaja Jake Newton pelasi lauantaina TPS:ää vastaan kauden ensimmäisen liigaottelunsa. JYPin vaikeasta kaudesta huolimatta Newton uskoo parempaan huomiseen.

Alkukauden Jake Newton pelasi Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Bayreuth Tigersissa. Pelituntuma onkin pysynyt hyvänä.

– On hienoa olla takaisin täällä. Tunnen pelikuntoni jo täysin valmiiksi. Spengler Cupissa Nürnberg Ice Tigersin joukkueessa sain hyvin tuntumaa ja olen JYPin kanssa ollut paljon jäällä tällä viikolla.

Illan esitykseen TPS:ää vastaan Newton oli hyvin tyytyväinen. Varsinkin johtoasemissa aiemmin tuskaillut JYP oli tänään vahva kahden maalin johdossaan.

– (MikkoMäenpään jäähyn tappaminen toisen erän alkuun oli tärkeää ja sen jälkeen otimme todella ottelun komennon. Saimme maaleja ja jatkoimme hyvää peliä. Emme tulleet tyytyväiseksi johtoasemassa, ja pelasimme hienosti loppuun asti.

JYPin surkea alkukausi ei hetkauttanut Newtonin päätöstä palata joukkueeseen.

– En ole juuri murehtinut sitä. Meillä on hyvä ryhmä laadukkaita ja kokeneita pelaajia. Alkukausi on mennyttä ja nyt menemme peli kerrallaan tavoitteena kolme pistettä.

Newton sanoo viihtyneensä Saksassa, vaikka pelillinen taso Saksan kakkostasolla olikin selvästi heikompaa kuin Liigassa. Perhe Pohjois-Amerikassa oli taustalla hieman hiljaisemmalle kauden avaukselle.

– Joukkueeni Saksassa oli viimeisenä sarjassa, mutta tunnelma kopissa oli hyvä. Siellä oli hauskaa ja fanien tuki oli uskomatonta.

– Lähinnä taustalla olivat henkilökohtaiset syyt, lapseni eivät ole enää mukanani täällä ja halusin viettää heidän kanssa aikaa.

Joukkueen ilmapiiri ja yhteisö Jyväskylässä olivat Newtonin mukaan tärkeimmät tekijät siihen, että hän halusi palata takaisin tuttuun joukkueeseen.

– JYPissä vallitsee todella hyvä henki juuri nyt ja se on hyvin tärkeää loppukautta ajatellen. Uskon, että alamme ottaa voittoja reilusti tästä eteenpäin.

– Pidän kaupungista ja kannattajien tuki oli toinen tärkeä tekijä paluun takana. Minut toivotettiin lämpimästi viime kaudella tervetulleeksi ja sen ansiosta tunnen oloni luottavaiseksi täällä, Newton toteaa lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle