JYPin ykköspakki Tobias Winberg on oppinut Sami Nikun parina rauhallisuutta – suuri vastuu on poikinut suurta kehitystä

LIIGA / Haastattelu
Winberg pelaa JYPissä ensimmäistä kokonaista kauttaan.
Kuva © Tiia Mahkonen
JYPin ykköskenttään on tänä talvena murtautunut jonkinmoinen yllätysnimi, HIFK-kasvatti Tobias Winberg. Tuttu pakkipari Sami Niku puuttui SaiPa-ottelussa viereltä maajoukkuekomennuksen vuoksi, mutta vaihdos Aleksi Maliseen ei sotkenut isäntien illan peliaikaykkösen pasmoja.

Tobias Winberg, 24, on SaiPa-taiston tauottua helpottuneen oloinen. Keltapaitainen sarjajumbo johti ottelua enimmillään kolmella maalilla, mutta JYP ajoi etumatkan kiinni Severi Lahtisen ja Joakim Kemellin johdolla.

JYPin illan ykköspakki oli tyytyväinen viime hetken ylivoimalla ratkenneisiin pisteisiin, mutta vaitonainen jälleen yli äyräiden vuotaneesta joukkueen peräpäästä. Puolustuspeli oli kaikkea muuta kuin tiivistä ja uhrautuvaa – tuttu tarina tämän kauden JYPin kohdalla.

– Se on tosi vaikea sanoa. En osaa oikein sanoa, Winberg vastaa kysyttäessä, mistä joukkueen puolustuspeli on koko pitkän kauden kiikastanut.

Vastuuta nuorukainen on kuitenkin saanut mittavasti läpi kauden. HIFK-kasvatti pelaa JYPin kenttäpelaajista eniten vakituisen pakkiparinsa Sami Nikun jälkeen ja sai keskiviikon SaiPa-ottelussa eniten jääaikaa joukkueestaan. Vastuun perässä hän on Jyväskylään tullutkin.

– Totta kai on ollut hyvä, kun on päässyt pelaamaan paljon. Se on se tärkein, sitä kautta on päässyt kehittymään hyvin, Winberg sanoo.

Winberg itse kokee kehittyneensä eniten rauhallisuudessa ja kiekollisessa pelaamisessa. Numeroiden valossa kehitys on poikinut uran selvästi parhaan kauden: 20 tehopisteen rajapyykki häämöttää kolmen täkyn päässä.

– Samin kanssa olemme olleet hyvät kenttäkaverit, ja olen päässyt pelaamaan todella paljon. Hyvä on ollut kehittyä siinä, Winberg toteaa.

67 NHL-ottelua tahkonneen Nikun maajoukkuekomennuksen myötä tuttu tandemi rikkoutui keskiviikkoillaksi. Winberg leukailee illan taisteluparinsa, 67 Liiga-ottelua urallaan pelanneen Aleksi Malisen, olevan "totta kai" Nikun veroinen pakkipari.

– Se on vielä nuori, mutta se on hyvä pakki. 

– Kun on Samin kanssa pelannut koko kauden ja kaikki hommat ovat tuttuja, niin totta kai se on vaikeampaa saada uusi pakki siihen. Mutta ei ollut mitään ongelmaa, olen "Mallunkin" kanssa pelannut välillä ja hyvin meni, Winberg toteaa.

24-vuotiaan Winbergin JYP-sopimus kattaa vielä tulevan kauden. Kovin konkreettisia jatkotavoitteita uralleen hän ei nimeä.

– Kaikillahan on tavoitteet NHL:ssa, mutta keskitytään nyt tähän tilanteeseen täällä ja yritetään kehittyä parhaan mukaan. Katsotaan, mihin se vie, Winberg lausuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle