JYPin Miska Siikonen palasi vanhaan kotihalliinsa voitokkaasti − "Jätin tuulettamatta maalia, koska tahdoin kunnioittaa tätä paikkaa ja yhteisöä sillä"

LIIGA / Haastattelu
Miska Siikonen palasi Lahteen ja onnistui maalinteossa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Miska Siikonen palasi vanhaan kotihalliinsa ja onnistui maalinteossa JYPin hakiessa 6-2 -vierasvoiton Lahdesta. Pian maajoukkueessa debytoiva Siikonen muisteli vanhaa seuraansa lämmöllä ja kehui nykyistä ketjuaan JYPissä.

Itsenäisyyspäivän aaton Pelicans-JYP -ottelu ei ollut varmasti kenellekään muulle yhtä erityinen kuin JYPin hyökkääjä Miska Siikoselle, joka siirtyi viime kauden päätteeksi Lahdesta Jyväskylään vietettyään seitsemän kautta Pelicansin organisaatiossa.

− Ensimmäinen on aina ensimmäinen. Kun tuli ekaa kertaa tänne vieraspaidassa, niin oli todella erityinen päivä. Joutui rauhoittelemaan itseään vähän päivän mittaan ja piti lähestyä eri tavalla tätä ottelua. Oli hieno palata tänne, Siikonen kertaa tunnelmiaan ennen ottelua.

JYPin vakuuttava voitto lisäsi jälleen sarjan pohjakastiin valahtaneen Pelicansin ahdinkoa. Siikoselta löytyy kuitenkin vielä myötätuntoa vanhaa seuraansa kohtaan.

− Pelicans on rakas seura, ei se kivaa ole katsoa kun jätkillä ei peli kulje kuin viime vuonna. Jätkien puolesta harmittaa, vaikka ei liikaa toki pysty ajattelemaan heitä, kun ajatus on omassa hommassa.

Siikonen myös viimeisteli JYPin toisen maalin ketjukaverinsa, pistepörssiä johtavan Julius Nättisen, syötönkatkon jälkeen, mutta suurta juhlintaa ei nähty.

− Jätin tuulettamatta maalia, koska tahdoin kunnioittaa tätä paikkaa ja yhteisöä sillä, Siikonen kertoo.

JYP on pelannut vahvaa alkukautta ja majaileekin sarjassa kärkikuusikossa. Suurimpia tekijöitä menestykseen on ollut juurikin Siikosen ketju, jossa laidoilla pelaavat Nättinen ja Petrus Palmu. Vahva kahden suunnan keskushyökkääjä jakaa kiitosta laitureilleen.

− Uskon, että me kaikki ollaan vähän erilaisia pelaajia, ollaan nuoria ja pyritään eteenpäin urillamme. Kemiat kohtaa jäällä ja sen ulkopuolella ja täydennetään vähän toisiamme. Olen tykännyt tosi paljon pelata tuossa.

Kolmikon vahvasta vireestä kertoo myös kutsu A-maajoukkueeseen, joka tipahti kaikille kolmelle. Kaikille kyseessä ovat ensimmäiset miesten maajoukkuepelit.

− Olen tosi onnellinen meidän kaikkien puolesta, kaikille A-maajoukkuedebyytit, se on tunnustus  hyvin tehdystä työstä. Hienoa lähteä haastamaan itseään sinne. Kaikki otetaan vastaan mitä sieltä tulee, Siikonen kiteyttää.

» Lähetä palautetta toimitukselle