Július Hudáček torjui tärkeän voiton tutun maalivahtivalmentajan harmiksi − "KHL-joukkueet haluavat esimerkiksi suomalaisia eivätkä slovakialaisia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Hudáček tuuletteli voittoa Adam Jánošíkin kanssa.
Kuva © Samuli Huikuri
Hudáček torjui Slovakialle voiton Venäjästä, jonka maalivahtivalmentaja ja GM ovat hänelle tuttuja Moskovan Spartakista. Maalivahti kertoi myös ajatuksiaan KHL:n pelaajapolitiikasta.

Slovakia voitti Venäjän lopulta 3−1 iskettyään viimeisen maalin tyhjänä ammottaneeseen vastustajan verkkoon. Ottelun jälkeen maalivahti Július Hudáček, 32, toisaalta iloitsi voitosta, mutta toppuutteli vielä suurimpia ylistäjiä rauhoittumaan.

− Pelasimme paremmin kuin Venäjä. Luistelimme ja loimme paikkoja. Keskittyminen on nyt seuraavassa pelissä ja tiedämme, että paperille huonommat maat voivat voittaa parempia − aivan kuten Valko-Venäjä voitti Ruotsin, Hudáček muistutti.

Joukkueessa vallitsee kokeneen maalivahdin mukaan hyvä henki ja itseluottamus on kolmen peräkkäisen voiton ansiosta korkealla. Slovakia on lähellä puolivälieräpaikkaa jo tässä vaiheessa turnausta.

− Meillä on nuori porukka, kun mukana on pari 17-vuotiasta ja muitakin alle 20-vuotiaita pelaajia. Monelle nämä ovat ensimmäiset kisat ja muistan, miltä se tuntuu, sillä olin itsekin aikoinani se nuori kaveri. Nyt olemme toisen maalivahtimme Branislav Konrádin, 33, kanssa joukkueen vanhimpia, Hudáček virkkoi.

Hudáček pelasi päättyneellä KHL-kaudella Moskovan Spartakissa. Venäjän joukkueen maalivahtivalmentaja Stefan Persson ja GM Aleksei Žamnov ovat slovakkiveskarille tuttuja seurajoukkueesta.

− Tämä voitto oli erityinen sillä tunsin kaikki vastustajat. Me slovakialaispelaajat pystymme pelaamaan hyvissä joukkueissa, mutta KHL-joukkueet haluavat esimerkiksi suomalaisia eivätkä slovakialaisia. Toivottavasti tämä turnaus avaa ovia siihen suuntaan, Hudáček päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle