Jättiharppauksin syksyn aikana kehittynyt Wiljami Kupiainen: "Itseluottamus on kasvanut hyvistä otteista"

MESTIS / Haastattelu
Katse Liigassa. Mikäli Wiljami Kupiaisen kehitys jatkuu vastaavana kauden loppuun asti, voi nuoren joensuulaisen tavoite olla realismia.
Kuva © Jarno Hietanen
Jokipojat on saanut itsensä lentoon vaikean alkukauden jälkeen. Puolustaja Wiljami Kupiainen on joensuulaisten ryhtiliikkeen ruumiillistuma.

Jokipoikien haastava viikonvaihde käynnistyi itsenäisyyspäivän iltana Tampereella. Sarjakärki KOOVEE:n vierailun jälkeen matka jatkuu Turkuun, jossa Ärjypaidoille asettuu lauantaina vastaan TUTO. Joensuulaiset pystyivät kuitenkin pakkaamaan laukkunsa vieraskiertueelle luottavaisena, sillä Jokipojat on juuri nyt kauden parhaassa tikissään. Vaikean alkukauden jälkeen Jokipojat on alkanut napsimaan päänahkoja tasaiseen tahtiin ja saapuikin Tampereelle neljän ottelun voittoputkessa. Näiden otteluiden maalisuhde oli joensuulaisille vakuuttavat 18-5.

Hyvät otteet näkyivätkin, kun Mestis julkisti hiljattain marraskuun tähdistökentällisensä. Siihen mahtui peräti kaksi joensuulaista, kun hyökkääjä Saku Kivinen sekä puolustaja Wiljami Kupiainen ottivat oman paikkansa tähdistökuusikossa. Heistä jälkimmäinen pelaa tällä hetkellä elämänsä kiekkoa. Kolmatta Mestis-kauttaan pelaava 22-vuotias puolustaja oli ennen Hakametsän iltaa nakutellut tehot 4+9. Kyseisillä tehoilla ollaan koko Mestiksen puolustajatilaston seitsemäntenä. Kuvaavaa kehityksestä on, että Kupiaisen tehot kahdelta edelliseltä kaudelta olivat yhteensä 0+4.

— On ruvennut tällä kaudella oma peli kulkemaan. Itseluottamus on kasvanut hyvistä otteista ja niistä on sitten myös palkittu kasvaneen peliajan muodossa. Olen päässyt pelaamaan paljon ja myös ylivoimaa, Wiljami Kupiainen avaa positiivista kierrettään.

— Olen päässyt pelaamaan tänä syksynä entistä enemmän omilla vahvuuksillani ja joukkueella ylipäätään menee nyt paremmin, Kupiainen jatkaa.

Kupiaisen peliaika ja vastuu ovat kasvaneet uuden päävalmentajan Joni Petrellin alaisuudessa.
Kuva © Jarno Hietanen

Alkukausi oli joensuulaisille vaikea. Ensimmäisestä kuudesta ottelusta tarttui matkaan vain yksi voitto, mutta lokakuun puolivälissä kotijäältä otetun KOOVEE-voiton jälkeen kelkka on kääntynyt.

— Eteenpäin on menty. Pelimme on kehittynyt ensimmäisten viikkojen jälkeen paljon, erityisesti puolustuspeli. Olemme saaneet sitä huomattavasti tiiviimmäksi. Ylipäätään puolustamme nyt viisikkona ja myös hyökkäämme viisikkona, Kupianen kertoo.

Hakametsän vauhdikas itsenäisyyspäivän kiekkoilta kääntyi voittomaalikilpailun jälkeen kotijoukkue KOOVEE:lle. Tappiosta huolimatta Wiljami Kupiainen oli tyytyväinen oman joukkueensa suoritukseen.

— Olosuhteet ottaen meiltä ihan hyvä peli. Varsinkin puolustussuuntaan.

Tällä Kupiainen viittaa bussijalkoihin pitkän matkan jälkeen. Jokipojat matkasi 400 kilometrin matkan Joensuusta suoraan Hakametsän jäähallille, josta matka jatkui Tampereelle yöksi ennen seuraavan päivän Turun matkaa.

Kupiaisen syksyn hyvät otteet eivät ole jääneet huomioitta. Itseluottamus on kasvanut ja tavoitteet selkeät.

— Nyt mennään kausi kerrallaan ja tehdään kaikki Jokipoikien eteen, mutta kyllä tavoitteeni on päästä vielä Liigaa pelaamaan, linjaa Kupiainen päättäväisenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle