Järviseltä löytyy luottoa nuoreen ja nälkäiseen Sportiin

LIIGA / Haastattelu
Mika Järvinen aloittaa neljännen kautensa Sportissa.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Sport on muuttunut kesän aikana entuudestaan nuoremmaksi joukkueeksi. Joukkueen kokeneisimpiin pelaajiin kuuluva Mika Järvinen lähtee kuitenkin luottavaisin ja hyvillä mielin kohti uutta kautta.

Mika Järvinen saapuu lehdistöhuoneeseen aamukahvin kera, eikä 29-vuotiaalta maalivahdilta ole kesän aikana hymy hyytynyt.

− Oikein hyvällä mielellä lähdössä kauteen. Mielenkiintoinen pätkä on taas tulossa. Meillä on nuori ja nälkäinen porukka kasassa. Paljon töitä vielä edessä, mutta hyvä homma että tositoimet alkavat jo. Tämä harjoituskausi on aika pitkä, mutta toisaalta siinä ehtii käydä paljon asioita läpi, tuumii Järvinen huomenna alkavasta kaudesta.

Järvinen sai uudet kollegat kilpailemaan peliajasta, kun Sparta Prahasta Sportiin saapui Sami Aittokallio ja Venäjän alasarjasta virolaissuomalainen Conrad Mölder.

− Tosi hyvät vaikutelmat heistä. Mölder on ollut meidän mukana jonkin verran ja on oikein lupaava kaveri. En näe mitään syytä, miksei voisi hypätä mukaan meidän pelaavaan kokoonpanoon, jos jotain sattuu. Aittokallio on myös kehittyvä ja suhteellisen nuori veskari vielä. Kilpailua ykköstontista ainakin on, enkä näe sitä ollenkaan huonona asiana, Sport-konkari valaisi,

En ole vielä edes kolmekymppinen ja olen joukkueen toiseksi vanhin pelaaja.

− Täytyy pelata hyvin, jotta saa peliaikaa. Lisäksi helpottaa sitäkin että jos ei ole itse parhaimmillaan, niin on hyvin aikaa treenata ja saada itsensä takaisin kuntoon. Toinen voi helposti tuurata sen aikaa toista. Loppujen lopuksi me kaikki tähtäämme siihen että me voitamme joukkueensa mahdollisimman paljon. Ei ole hirveästi merkitystä, pelaanko 20, 30 vai 50 ottelua. Voitolla on suurin merkitys. Fakta on kuitenkin se että kilpailu kehittää.

Järvinen edustaa joukkueen kokenutta kaartia.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net

Järvinen on ollut kotkapaidassa tulokaskauden jälkeisestä kaudesta asti, kokien hetket niin menestyksessä kuin pettymyksissäkin. 29-vuotiaalla veräjänvartijalla on jäänyt pahin maku suuhun viime kaudelta, mutta korostaa ensimmäistä pudotuspelikautta.

− Kokonaisuudessa edellisestä kolmesta kaudesta on jäänyt kuitenkin hyvä kuva. Kun joukkue menestyy, se menee tiettyjen jätkien piikkiin. Monesti nämä tyypit on ykkösveskari, valmentaja tai ykkösketju. Meillä ei silloin kovin nimekäs porukka ollut ja pääsimme kuitenkin kymmenen parhaan joukkoon. Se oli aika kova juttu, eikä moni ehkä ymmärrä sitä, kuinka vaikeaa on olla kymmenes näillä resursseilla,

− Edelliset kaksi kautta ovat olleet todella raskaita. Toissa kausi oli myös raskas, mutta siinä oli juuri se hyvä kausi takana. Viime kausi oli erityisen vaikea. Se lähti jo alusta alkaen vähän väärille raiteille. Meillä oli paperilla hyvä porukka, mutta emme saaneet ulosmitattua sitä potentiaalia. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin viihtynyt täällä, kertoi Järvinen.

Niin kuin elämässäkin, et voi tehdä sille asialle ENÄÄ mitään, mikä on jo tapahtunut. Ainoa mihin voit vaikuttaa on tulevaisuus.

Alle kolmikymppisenä joukkueen veteraaneja

Nuori Sport on alkavalla kaudella entistäkin nuorempi, mutta se ei ole esteenä kotkapaitojen pelaajien keskuudessa.

− Tämä on kyllä historiallisen nuori joukkue minulle. En ole vielä edes kolmekymppinen ja olen joukkueen toiseksi vanhin pelaaja. Nuoruus on voimavarakin. Olemme käyneet näitä asioita läpi ja jätkien täytyy ymmärtää että jääkiekossa tulee ylä- ja alamäkiä. Meidän vanhempien pelaajien isona tehtävänä on selittää huonon pelin jälkeen että tämä oli yksittäistapaus. 60 ottelun runkosarjaan mahtuu monta ottelua,

− Meidän jengin täytyy painaa sata lasissa joka ottelussa, mikäli halajamme takaisin kymmenen parhaan joukkoon, "Järä" totesi.

Huonoihin otteluihin ei Sportilla ole monesti varaa 60 ottelun runkosarjassakaan, mutta Järvinen ei näe sijoitusta tavoittamattomana. Hyvien yksilöiden täytyy nousta tarvittaessa ratkaisijan rooleihin sekä koko joukkueen minimisuoritus pitää saada hyväksi. Kaikki ottelut eivät voi mennä kuin elokuvissa, mutta Järvisen mukaan niihin ei saa takertua.

− Se on ehkä ollutkin täällä viime kausina se ongelma, että jäädään liian pitkäksi aikaa kiinni siihen tappioon ja sitten onkin jo seuraavan koitoksen aika. Jääkiekko ei vaan etene niin. Niin kuin elämässäkin, et voi tehdä sille asialle enää mitään, mikä on jo tapahtunut. Ainoa mihin voit vaikuttaa on tulevaisuus, Järvinen kertoi filosofisesti.

Sport kohtaa kauden avausottelussaan Lahden Pelicansin Kuparisaaren hornankattilassa. Järvinen odottaa kovaa ja lämminhenkistä kamppailua avauspisteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle