Järventie ja Väisänen odottavat Suomelta parannusta alivoimaan välierissä: "Meidän tulee taistella niitä tilanteita paremmin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Järventie tehoili Suomen mitalipeleihin.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com
Nuorten Leijonien hyökkääjät Roby Järventie ja Kalle Väisänen odottavat innolla perjantain välieräottelua, mutta pelillisiä otteita tulee parantaa.

Roby Järventie toimi Nuorten Leijonien välieräpaikan varmistaneessa ottelussa kapellimestarina. Hyökkääjä iski Saksan verkkoon kaksi maalia ylivoimalla, minkä lisäksi syötti Suomen avausmaalin ja Joel Määtän ylivoimamaalin.

Edmontonissa puolivälieräpäivän ottelutahti on tiivis ja Suomelle napsahti päivän ensimmäinen kello 10 paikallista aikaa aamulla alkanut ottelu.

− En ole itse aamuihmisiä, niin oli hyvin vaikea herätä klo 5.15 ja lähteä salille polkemaan pyörää, Järventie tokaisi.

− Mutta kaikkeen pitää sopeutua ja loppujen lopulta tuntui ihan hyvältä peli. Ei alkamisajalla niin väliä. Kaikkemme me annamme, hän jatkoi.

Aikainen herätys ei häirinnyt myöskään kolmosketjun laidalla pelaavan Kalle Väisäsen mukaan Suomen otteita suuremmin.

− Kyllä me hyvin tulimme tänään peliin, kun vastustajalla oli kuitenkin ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin yksi laukaus maalia kohti, Väisänen mainitsi.

Suomi johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 3−1, mutta ote tuntui alkavan lipsua toiseen erään päästessä.

− Siinä, kun he tekivät toisen maalin, niin ehkä me vähän niin sanotusti päästettiin irti pelistä, Järventie myönsi.

Voitto kuitenkin onnistuttiin kairaamaan 5−2-lukemin ja Suomi eteni perjantain välieriin. Järventiellä olivat otteluun jo odotukset korkealla.

− Meidän pelissämme on vielä tekemistä, jotta me pystytään huippumaat, kuten Kanadan, voittamaan. Meillä on ollut joka pelissä hyviä hetkiä, mutta olemme myös joka pelissä päästäneet niin sanotusti irti pelistä ja antaneet kaverille turhaa siimaa siinä.

Väisänen on yksi Suomen alivoimapelaajista.
Kuva © Andy Devlin

Alivoima on ollut Suomelle yksi murheenkryyni. Alkusarjassa neljässä ottelussa alivoimalle joukkue joutui vain kahdeksan kertaa, mikä oli kaikista turnauksessa pelanneista joukkueista vähiten. Alivoimamaaleja Suomen verkkoon kuitenkin iskeytyi neljä ja tänään Saksa latoi kaksi lisää kolmella ylivoimallaan.

− Alivoima on sellainen, mikä meidän tulee saada toimimaan. Tällä hetkellä tulee liikaa omiin, mutta kyllä me löydetään siihen lääkkeet, Järventie vannoi.

Turkulaishyökkääjä Väisänen oli samoilla linjoilla alivoiman parantamisesta.

− Monet joukkueet panostavat ylivoimaansa, joten meidän pitää olla vain valmiimpana. Meidän tulee taistella niitä tilanteita paremmin kuin mitä on tähän mennessä tehty. Sitä kautta me päästään tappamaankin tulevat alivoimat, Väisänen lateli.

Myös päävalmentaja Antti Pennanen avasi sanaisen arkkunsa Suomen alivoimasta ottelun jälkeen.

− Siinä on hyökkääjien pelissä asioita, mitä meidän tulee korjata ja koko ajan on tietty korjattukin. Ei siinä mitään isoa ongelmaa ole, että hieman liian helposti pääsevät alueelle ja kiekot menevät viivasta läpi ja irtokiekot hakataan helposti sisään.

− Monta pientä asiaa korjattavana, mutta tulee kuntoon, Pennanen summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle