Jälleen nollapelin torjunut Olkinuora ei uskonut Tšekin hävinneen tahallaan − "Lähdimme voittamaan peliä ja hyvinhän se meni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Olkinuora ei päästänyt taaskaan yhtään kiekkoa selkänsä taakse.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Leijonat voitti MM-alkulohkon päätösottelussa Tšekin maalein 3−0. Jussi Olkinuora piti maalinsa jälleen kerran puhtaana.

− Tosi hyvältä tuntuu. Tosi hyvin on lähtenyt käyntiin, mutta ei pidä jäädä miettimään sitä liikaa.

Ottelun jälkeen yleisö huusi Nokia Arenan lehtereillä leijonaveskarin nimeä.

− Tuollaiset jutut muistaa lopun ikäänsä. Tosi siisti juttu, kun on niin iso halli ja hyvä meininki, kun ihmiset heittäytyvät.

Pekingin olympialaisissa Olkinuora lähti turnaukseen vahvana ykkösmaalivahtikandidaattina, mutta tuolloin koronavirus pilasi miehen torjunta-aikeet. Harri Säteri vei Leijonat lopulta olympiakultaan. Menneet eivät vaivaa Olkinuoraa.

− En minä niitä itse asiassa mieti sen enempää. Mehän suoriuduimme siitä itse asiassa ihan hyvin, kun tulimme (kulta)mitalit kaulassa takaisin. Mukavaa oli siltäkin kannalta. Jokainen turnaus on kuitenkin oma juttunsa.

Tiistaina tullut nollapeli oli Olkinuoralle jo neljän MM-turnauksessa. Nappionnistumiset kasvattavat maalivahdin itseluottamusta.

− Tietyllä tavalla kyllä (itseluottamus nousee). Peli tuntuu hyvältä ja itseluottamus kasvaa päivä päivältä. Monella voivat otteet heittelehtiä, mutta koitan pelata mahdollisimman tasaisesti.

Meneekö Olkinuoran selän taakse sitten enää koskaan yhtään kiekkoa?

− Varmasti menee ja menee useitakin. Katsotaan, että milloin ja missä, hän heitti vastaukseksi.

Ennen ottelua spekuloitiin, että Tšekki häviäisi ottelun tahallaan saadakseen vastaansa puolivälierässä Saksan. Olkinuora ei taktikointipuheista piitannut.

− En edes tiennyt tuollaista. Lähdimme voittamaan peliä ja hyvinhän se meni.

Leijonat kohtaa puolivälierässä torstaina Slovakian.

− He ovat varmasti taistelleet itsensä kynsin ja hampain mukaan jatkopeleihin. Varmasti annamme kaikkemme, Olkinuora totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle