"Jälkiviisaana olisin ehkä valinnut toisin" - silti Raimo Helminen on tyytyväinen turnauksen antiin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Raimo Helminen oli tyytyväinen joukkueen esityksiin, vaikka tulos olisi voinut olla hieman parempi.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Nuorten leijonien päävalmentaja Raimo Helminen ei puhissut tyytymättömyyttä hävityn pronssiottelun jälkeen.

− Tulos olisi voinut olla parempi. Olisi ollut mahdollisuuksia saada vähän enemmän. Mutta tämä on se tulos.

− Pelaajien panokseen olen tosi tyytyväinen. Taso vähän heitteli pelien välillä ja pelien sisällä, mutta kyllä ne pisti kaikki peliin mitä paukkuja löytyy. Se oli meidän identiteetti syksystä saakka, se toteutui, ja siksi ei ole mitään valittamista, Helminen listaa tyytyväisyyden aiheita.

Pelin ailahtelun syyksi Helminen miettii pelaajien nuorta ikää. Joukkueessa oli mukana kahdeksan pelaajaa, jotka ikänsä puolesta pääsisivät mukaan ensi vuonnakin. Toisaalta viime vuoden MM-joukkueesta mukana oli vain neljä pelaajaa.

− Nuoria poikia ne on, se pitää ymmärtää kun niitten kanssa touhuaa. Ei ne vielä ole täysverisiä ammattilaisia. 18-19-vuotiailla ilman muuta se peli heittelee, ja niin pitääkin. Ja heitteleehän se vastustajillakin, Helminen tuumaa.

Jälkikäteen ajatellen Helminen on taipuvainen olemaan sitä mieltä, että turnaukseen olisi alun perin kannattanut kuitenkin nimetä seitsemän pakkia ja 13 hyökkääjää.

− Turnauksen alla oltiin varmoja siitä, että tämä on meidän juttu, ja se valinta tehtiin. Eikä siihen mitään kaatunut, että meillä pelasi 11 hyökkääjää. Mutta nyt jälkiviisaana olisin ehkä valinnut toisin.

− Täällä on kauhea vauhti ja nuoria pelaajia, kaikilla joukkueilla on varmasti käynyt loukkaantumisia. Mutta ensi vuonnahan systeemi on varmaan fiksumpi, ja mukaan saa ottaa ylimääräiset pelaajat, Helminen muistuttaa.

Henkilökohtaisesti Raimo Helminen on ollut tyytyväinen, että häntä pyydettiin nuorten maajoukkueen päävalmentajaksi.

− Paljon olen saanut oppia ja nykyvalmentaminen isoissa seuroissa ja maajoukkueessa on tiimityötä. Ei siellä yksin enää päsmätä. Jos siellä sähläisi joka välissä, niin hulluksihan sitä tulisi. Meidän valmennustiimi teki ihan huikean homman. Ei mun ole tarvinut murehtia niistä asioista, mitkä oli heidän vastuulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle