Jääharjoitusten pariin palannut Ilves-vahti Eetu Mäkiniemi linjaa: "Tavoitteena on päästä pelaamaan mahdollisimman monta ottelua"

LIIGA / Haastattelu
Eetu Mäkiniemi torjui viime kaudella tulokkaana seitsemässä liigaottelussa torjuntaprosentilla 93,62.
Kuva © Jarno Hietanen
Eetu Mäkiniemi, 21, muodostaa Ilveksen alkavan kauden maalivahtiduon kokeneemman Ville Kolppasen kanssa.

Liigajoukkueet ovat aloittaneet tällä viikolla kauden 2020−2021 vapaaehtoisten jääharjoitusten parissa. Valmennusryhmät ovat mukana harjoituksissa vasta ensi viikosta lähtien.

Tampereella Ilves on tällä viikolla jäällä neljänä aamuna. Jääharjoitukset pidetään Hakametsän kakkoshallissa. Tunnin harjoitukset pitävät sisällään muun muassa puolen kentän pienpelejä ja otteluista tuttuja tavanomaisia alkulämmittelykuvioita. Ilveksestä tiistaina oli jäällä viitisentoista pelaajaa.

Ilveksen maalivahti Eetu Mäkiniemi palasi mielellään takaisin jääharjoituksiin.

− Totta kai koronaviruspandemia on vähän vaikuttanut meidänkin toimintaamme. Eniten on vaikuttanut se, ettei keväällä saanut harjoitella joukkueena. Aika hyvin on mennyt silti, kun on saanut silti treenata pienryhmässä. Ei tarvitse sentään yksin harjoitella, miettii Mäkiniemi.

Kevään pienryhmäharjoittelun jälkeen joukkue siirtyi ennen juhannusta omatoimiselle harjoittelujaksolle.

Mäkiniemi itse harjoitteli kesän synnyinseudullaan Vantaalla.

− Kesä on mennyt hyvin. Olen Vantaalla treenaillut ja ollut jäällä. Aika lailla normaalisti on mennyt, mutta olen ollut vähän enemmän jäällä kuin normaalisti. Agenttini järjesti minulle Vantaalle kolme jäävuoroa viikkoa kohden.

Eetu Mäkiniemi torjui viime kaudella myös Kooveen riveissä 26 ottelussa.
Kuva © Timo Savela

Antti Lehtonen on ollut Ilveksen harjoituksissa tuuraamassa maalivahtikaksikon poissaoloja

Liigaotteluiden on määrä alkaa 1. lokakuuta. 21-vuotias veräjänvartija näkee tavanomaista pidemmässä kaudenalusjaksossa hyviä puolia.

− Kauden alla kaikille tulevat muun muassa uudet varusteet. Sitä paitsi nyt hekin ehtivät hyvin jäille, jotka eivät ole siellä vielä hirveästi olleet, Mäkiniemi muistuttaa.

− Nyt kun on enemmän aikaa harjoitella, sitten pitää olla valmis, kun kausi alkaa. Silloin ei ole enää tekosyille sijaa.

Ilveksen jääharjoituksissa on ollut harjoituskauden aikana maalivahtina myös Antti Lehtonen, joka pelasi Ilveksessä kaudet 2016−2019. Lehtonen on tuurannut Ilveksen maalivahtiduon Mäkiniemi−Ville Kolppanen poissaoloja.

− Lehtosen Antti on käynyt tuuraamassa meillä, kun ollut välillä pulaa veskareista. Siten olemme saaneet pelattua harjoituksissa pienpelit täysipainoisesti, selventää Mäkiniemi.

"Tiedostan itsekin, että hyvinhän ne viime kauden liigapelit menivät"

Carolina Hurricanes varasi Mäkiniemen 104. pelaajana NHL:n vuoden 2017 varaustilaisuudessa.

Hurricanesin varaus pääsi viime kaudella torjumaan seitsemässä liigaottelussa, joissa torjuntaprosentiksi muodostui mainio 93,62. Lisäksi Mäkiniemi pelasi Mestiksen Kooveessa 26 ottelua ja Ilveksen U20-joukkueessa yhden ottelun.

− Tiedostan itsekin, että hyvinhän ne viime kauden liigapelit menivät. Kyllä se (torjuntaprosenttikin) siitä kertoo.

− Ehkä isoin asia viime kaudella oli se, että sain edes muutaman ottelun alle, jotta tiedän, mitä se liigavauhti on, ja että pysyn siinä mukana. Se näkemys on auttanut tässä kesäharjoittelun rakentamisessa.

Alkavalle kaudelle Mäkiniemi pitää henkilökohtaiset tavoitteensa selkeinä − torjuntavastuu maistuu.

− Tavoitteeni ovat korkealla. Ei voi muuta tavoitetta laittaa itselle kuin päästä pelaamaan mahdollisimman paljon pelejä. Tässä on kuitenkin kaikki auki monenkin palasen osalta liigakauden alla.

» Lähetä palautetta toimitukselle