Itseluottamusta uhkuva Tšekki kohtaa Leijonat puolivälierässä − "Suomi ei halua vain puolustaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Zadina palkittiin joukkueensa parhaana Slovakiaa vastaan.
Kuva © Samuli Huikuri
Tšekki varmisti Slovakia-voitollaan itselleen puolivälierään vastustajaksi Suomen. Joukkueen tuloskäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin.

Tšekki kampesi lohkovaiheen päätöspelissä Slovakian tieltään iskemällä kuusi maalia ja nappaamalla oman lohkonsa kolmospaikan. Joukkueen turnaus lähti takkuillen liikkeelle, mutta sittemmin meno on ollut hurjaa.

− Emme  tehneet alussa hyvää työtä, mutta kasasimme rivimme ja nyt olemme voittaneet viisi ottelua putkeen. Meidän itseluottamuksemme on korkealla ja suunta oikea, painotti Detroit Red Wingsissä ammatikseen kiekkoileva Filip Zadina.

Myös Zadinan joukkuekaveri Lukáš Radil on samoilla linjoilla. Pudotuspelien vastustajalla ei ole enää väliä, vaan voitto on otettava.

− Suomi tekee kovaa töitä. Tiedän entuudestaan ainakin Olli Määtän. Kävimme joskus päivällisellä yhdessä. Tiedän monia pelaajia nimeltä, sillä olen pelannut heitä vastaan KHL:ssä ja maajoukkueessa.

Zadina haluaa Tšekin pelaavan omaa peliään, yksinkertaista lätkää.

− Suomi ei halua vain puolustaa. Pelissä tulee varmasti olemaan paljon luistelua molempiin suuntiin. Toivottavasti torstaina näemme molemmin puolin hyvän matsin, Zadina kiteytti.

Muokattu: 1.6.2021, kello 19.09: Kuva vaihdettu.

» Lähetä palautetta toimitukselle