Italian päävalmentaja Greg Ireland paljasti maan suurimman aseen sarjapaikkakamppailussa: "Olemme joukkueena vahva perhe"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Päävalmentaja Greg Ireland näkee Italian yhtenä suurena perheenä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Italian MM-kisataival jatkui karikkoisena, kun se hävisi Tanskalle 1−2. Joukkueen päävalmentaja Greg Ireland näki kuitenkin joukkueessaan paljon hyvää.

Italian MM-turnaus on alkanut kolmella tappiolla. Niin Sveitsi, Kanada kuin Tanskakin on osoittautunut liian vahvaksi vastustajaksi.

Joukkueen päävalmentaja Greg Ireland kertoi Tanska-tappion jälkeen olevansa kuitenkin erittäin tyytyväinen joukkueensa osoittamaan taistelutahtoon.

− Mielestäni joukkueemme on osoittanut luonnetta ja työntekokykyä. Olemme myös kasvaneet pelitavallisesti. Vahvistumme koko ajan ja erityisesti erikoistilannepelaamisemme on parantunut koko ajan.

Ireland totesi Italian olevan tietoinen altavastaajan asemastaan ja asettuvan sen mukaisesti jokaiseen otteluun. Maalla on kuitenkin keinonsa edistää tavoitteitaan.

− Meidän täytyy harkita jokainen askeleemme tarkkaan. Emme aina saa haluamaamme lopputulosta, mutta meidän täytyy työskennellä kasvaaksemme. Meidän täytyy myös työstää pelitapaamme ja pelimme rakenteita. Meidän täytyy myös kiriä tasoeroa toisiin joukkueisiin pienemmäksi.

Italian maajoukkuerunko on kapea ja valmista ratkaisijapotentiaalia on rajallisesti. Irelandin mukaan maa luottaakin enemmän perhehenkeen.

− Olen nähnyt tämän joukkueen kasvavan suurin loikin ja kasvavan yhteen. Olemme joukkueena vahva perhe ja meillä on laumamentaliteetti. Pidämme siitä kiinni koko ajan.

Italia kohtaa alkulohkossa vielä Saksan ja Slovakian sekä päävastustajansa Ranskan sekä Kazakstanin. Irelandin mukaan jäljellä olevia pelejä lähestytään samalla asenteella kuin kaikkia muitakin otteluita.

− Teemme joka pelissä parhaamme vastustajasta riippumatta, se on nähty tässäkin turnauksessa. Haluamme näyttää, mihin kykenemme ja parantaa jokainen päivä.

− Otamme turnauksen päivä kerrallaan. Peli peliltä, ottelu ottelulta, vaihto vaihdolta, keskitymme siihen. Emme halua ajatella liikaa eteenpäin ja harhautua tieltämme.

Erityisen tyytyväinen Ireland kehui olevansa joukkueensa johtaviin pelaajiin. Mies nosti erityisesti maalivahti Andreas Bernardin esiin johtohahmona.

− Andreas on suuri johtaja maalivahtina. Mielestäni maalivahti on johtava pelipaikka, samalla tavalla kuin esimerkiksi syöttäjä baseballissa tai pelinrakentaja amerikkalaisessa jalkapallossa. Häntä seuraavat kaikki.

− Jos maalivahti on rauhallinen ja hallitsee peliä, kaikki seuraavat hänen johtajuuttaan. Hän antaa meille itseluottamusta ja hiljaista johtajuutta. Hän antaa kaikkensa joka ilta.

» Lähetä palautetta toimitukselle