Italian kapteeni Daniel Frank uskoo nopeaan paluuseen huipulle: "Haluamme tulla välittömästi takaisin ylös"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Italia ja Daniel Frank jäivät karvan päähän sarjapaikasta.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Italialle kävi kalpaten taistossa A-lohkon säilyjän paikasta. Kapteeni Daniel Frank uskoi kuitenkin parempaan huomiseen.

Italian 2−5-tappio Kazakstanille maanantaina tarkoitti sitä, että Kazakstan säilytti paikkansa A-sarjassa ja Italia joutuu hakemaan vauhtia ensi kaudella 1A-divisioonasta.

Italian kapteeni Daniel Frank oli mieli maassa tappion jälkeen. Joukkue oli jättänyt kaiken jäälle.

− Juuri nyt on hyvin vaikeaa puhua. Taistelimme joukkueena ja teimme kovasti töitä. Tällä kertaa se ei ollut tarpeeksi.

Sysimustassa pilvessä oli myös hopeareunus. Italia ei antanut missään vaiheessa periksi.

− Olen silti ylpeä joukkueesta. Blokkasimme paljon laukauksia ja panimme kaikkemme peliin. Ikävä kyllä se ei ollut tarpeeksi.

Yksi Italian kompastuskivistä maanantaina oli rangaistusminuuttien määrä. Joukkue otti yhden kaksiminuuttisen ja yhden viisiminuuttisen ja Kazakstan rankaisi kummastakin.

− Kazakstanin ylivoima oli tehokasta, he tekivät kaksi maalia. Pääsimme juuri nousemaan 3−2-tilanteeseen ennen heidän viiden minuutin ylivoimaansa.

Kazakstanin 4−2-johtomaali tuli kolmannen erän neljännellä minuutilla aivan viiden minuutin ylivoiman lopussa. Se syvensi Italian ahdinkoa.

− Sen jälkeen jouduimme avaamaan peliämme ja he saivat paikkoja ja iskivät niistä. Yritimme vielä kaikkemme, mutta se ei riittänyt.

Vaikka MM-turnaus päättyikin apeissa tunnelmissa, näki Frank turnauksessa hyvääkin.

− Paransimme tässä turnauksessa viime vuodesta, vaikka silloinkin työskentelimme kovasti. Olen ylpeä joukkueestamme. Olisimme muutamasta pelistä voineet ansaita pisteitä, ainakin Tanskaa, Ranskaa ja ehkä Slovakiaakin vastaan.

Ensi kaudella Italia joutuu hakemaan vauhtia 1A-divisioonasta. Frank uskoo kuitenkin nopeaan paluuseen.

− Sarjasta tippuminen on aina rankkaa. Meiltä jäi puuttumaan jonkin verran. Uskon kuitenkin, että olemme takaisin täällä todella pian.

− Aiomme vain käväistä 1A-divisioonassa. Haluamme tulla välittömästi takaisin ylös, sillä osoitimme tänä vuonna kuuluvamme tälle tasolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle