Itävallan kapteenina pelannut Manuel Ganahl liikuttui historiallisen Tšekki-voiton jälkeen: "Tämä oli kuin tuhkimotarina"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Manuel Ganahl pelasi kapteenina tiistain ottelussa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Itävallan MM-joukkueen kapteenina tiistain ottelussa toiminut Manuel Ganahl kertoi liikuttuneena joukkueen yhteishengestä historiallisen Tšekki-ottelun jälkeen.

Tiistain ensimmäisessä kamppailussa kohtasivat Itävalta sekä Tšekki. Haastattelualueen täytti iloiset huudahdukset, sillä Itävalta kaatoi Tšekin ensimmäistä kertaa MM-turnauksessa. Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun saakka, jossa Peter Schneider iski ainoan osuman.

Itävallan kapteeni Thomas Raffl oli sivussa ottelusta, joten kapteenin C:tä kantoi rinnassaan joukkueen kokenutta kaartia edustava Manuel Ganahl

− Tämä oli kuin tuhkimotarina. Uskomatonta. En edes tiedä, milloin viimeksi olisimme voittaneet Tšekin, siitä on todella pitkä aika. Saimme pisteen Yhdysvalloilta ja se antoi meille paljon lisää itseluottamusta. Olen erittäin onnellinen tästä voitosta, Ganahl kertaa ottelun jälkeen.

Haastattelun aikana Ganahlille selvisi, että Itävalta ei ole voittanut aiemmin Tšekkiä MM-turnauksessa. 

− Sittenhän tämä tuntuu entistä ihanammalta! Tiesimme, että joukkue tulee vahvasti peliin. Halusimme vain jatkaa vahvaa puolustamistamme ja roikkua mukana niin pitkään kuin mahdolllista. Kuulostaa varmaan oudolta, kun kerron, että ensimmäiset kaksi erää ei ollut parasta pelaamistamme.

− Puskimme toisiamme eteenpäin ja tiesimme, että mitä tahansa voi tapahtua. Siinä on aina hieman onnea takana, kun iskee maalin loppuhetkillä. Me kuitenkin ansaitsimme onnemme, Ganahl iloitsi joukkuekavereiden taputtaessa häntä olkapäähän.

Joukkueen yhteishengestä kertoo hyvin se, että joukkue lähti otteluun yhdeksällä hyökkääjällä ja muutamat puolustajat pelasivat ajoittain hyökkääjän paikalla. Ennen ottelua murheita toi myös kapteenin poissaolo, Ganahlin sanojen mukaan pelaajatilannetta ei saa käyttää tekosyynä.

− Puhuimme eilen palaverissa siitä, että Raffl ei pelaa tänään. Oli tärkeää unohtaa tilanne ja keskittyä tulevaan otteluun. Joukkueesta astui esiin pelaajia ja mielestämme se kertoo joukkueemme yhteishengestä, kun puolustajat pelasivat kuin hullut myös hyökkääjien paikalla, Ganahl nauroi. 

Voitto oli suuri koko joukkueelle.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

"Olen kiitollinen siitä, että saan olla osa joukkuetta"

Itävallan oli määrä pelata alemmalla sarjatasolla, mutta se nousi mukaan turnaukseen Valko-Venäjän tilalle. Joukkue valmistautui täysillä 1. divisioonan A-lohkon MM-turnaukseen, mutta määränpääksi vaihtuikin Tampere.

− Tänne pääsy ei ollut meidän käsissämme. En halua puhua niistä syistä, joiden vuoksi tänne pääsimme. Olen kuitenkin onnellinen mahdollisuudestamme. Olimme harjoitelleet kovaa ja nyt harjoittelu maksoi itsensä takaisin, Ganahl kertasi joukkueen taivalta turnaukseen.

Kokenut 31-vuotias hyökkääjä kehui jalkeilla olevaa Itävallan joukkuetta ja kiitti jokaista pelaajaa saavutetusta voitosta.

− Puolustimme kuin hullut päivän ottelussa. Joukkueemme yhteishenki on korkealla, sillä jokainen tsemppaa ja kannustaa toista niin ottelussa kuin treeneissäkin. Tärkein asia kuitenkin on se, että meillä on erittäin hauskaa niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

Joukkueella on seuraavaksi edessään tärkeä ottelu Norjaa vastaan. Vaikka voitto maistui erittäin hyvältä, oli keskittyminen käännettävä jo seuraavaa ottelua kohden.

− Tunnelma on nyt aivan uskomaton. Tärkeää on nyt vain jatkaa eteenpäin. Voimme nauttia tästä tunnin tai kaksi, minkä jälkeen alamme keskittyä huomiseen otteluun. Odotamme totta kai myös Suomi-ottelua, sillä hallissa on varmasti hyvä tunnelma, Ganahl tunnelmoi.

Kapteenin C-kirjaimen saaminen omaan pelipaitaan oli Ganahlille erittäin iso asia. Tunteella pelaava hyökkääjä näytti tunteensa myös haastattelualueella.

− Jokaisessa ottelussa on hienoa nähdä se (kapteenin tunnus) rinnassa. Tämän ryhmän kapteenina on aivan upeaa olla. Olen kiitollinen siitä, että saan olla osa joukkuetta ja johtaa sitä. Tämä oli suuri voitto myös minulle henkilökohtaisesti, Ganahl päätti liikuttuneena. 

» Lähetä palautetta toimitukselle