Isot puitteet ja villi yleisö − Ketterälle Cup-mestaruus erityisissä olosuhteissa: "Totta kai se oli erilaista"

MESTIS / Haastattelu
Maso Lehtonen johdatti Ketterän Suomen Cupin voittajaksi Helsingissä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ketterä ja KeuPa saivat perjantaina huiman mahdollisuuden joukkueiden huipennettua Suomen Cup -urakkansa Helsingin Hartwall Arenassa lähes 4 000 katsojan edessä. Imatralaisjoukkue voitti finaalin numeroin 5−2.

Joukkueensa mestaruuteen luotsannut Maso Lehtonen myönsi, että mittelön poikkeuksellinen pelipaikka vaikutti tekemiseen.

− Totta kai se oli erilaista, oli porukkaa ja meteliä. Finaalissa kolme bussilastillista imatralaisia paikalla. Oli siinä ekstralatausta.

Tämä näkyi myös kaukalossa, vaikka Ketterä ei mistään lannistunut.

− Kiekko pomppi aika paljon ja helpot ratkaisut menivät vähän vihkoon, Lehtonen näki, ja jatkoi:

− Kaverilla tuntui olevan ihan sama tilanne.

Ketterä ratkaisi koitoksen painaen toisen kaksikymppisen viimeisillä minuuteilla 2−1-johtoon Valtteri Niemen toimesta. KeuPa ei tuon jälkeen enää rinnalle noussut imatralaisten paukutettua päätöserässä kolme maalia reiluun kahdeksaan minuuttiin.

− Toinen erä oli ihan kaverin, meillä ei ollut siinä paljon saumaa. Saimme toisen erän loppuun yhden maalin, luotsi kertasi.

Osuma vaikutti moneen asiaan Ketterän näkökulmasta positiivisesti.

− Saimme aika hemmetin hyvän vireen. Se kantoi kolmannen erän alkuun ja saimme taas maalin. 3−1-tilanteessa kaveri sai ylivoiman ja oli tiedossa, että peli voi olla 3−2. Hieno puolustustaistelu, läpiajo ja 4−1:een - siinä vaiheessa alkoi olla turvallisen tuntuista.

Niemen iskemän toisen maalin jälkeen Ketterälle päätöserässä osuivat Mikko Haaparanta kerran sekä Aku Kestilä kahdesti. Ensimmäinen rysä oli Joona Jääskeläisen käsialaa.

Voitto maistui Ketterän viime keväänä puolivälieriin luotsanneen Lehtosen suussa luonnollisesti hyvälle.

− Ihan hemmetin hyvältä tuntuu, huippuhomma. Seitsemän vuotta itsekin valmentanut eikä ole tullut oikein mitään suurempaa voitettua. Asia on sama seurankin kannalta, olemme vähän käyneet pohjalla jossain vaiheessa ja siellä on ollut turbulenssia. Nyt kovan työn jälkeen saamme viedä tällaisia pokaaleja kotiin - ovathan nämä seurallekin isoja asioita. Hienoa olla mukana.

− Otamme pari päivää happea ja maanantai-iltana palaamme harjoituksiin.

Olivatko mahdolliset juhlat yhtä railakasta ilotulitusta kuin tuoreen Suomen Cup -mestarin päätöserän ensimmäinen puolisko?

− En ole kysellyt. Toivottavasti pokaali on kunnossa, Lehtonen veisteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle