Iso-Britannian sensaatioon valmentanut Pete Russell näpäytti epäilijöitään – "Ehkä otamme muutamat Coca-Colat tänä iltana"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Iso-Britannia järjesti kisojen suurimman jymy-yllätyksen.
Kuva © Getty Images
Jättiyllätyksen järjestäneen Iso-Britannian päävalmentaja Pete Russell otti ilon irti sarjapaikan säilymisestä. 4–3-jatkoaikavoitto Ranskasta varmisti sen, että britit nähdään ensi vuoden Sveitsin kisoissa.

Iso-Britannian päävalmentaja Pete Russell oli silmin nähden rauhallinen sensaatiomaisen voiton jälkeen, jonka ansiosta britit säilyttivät paikkansa MM-kisojen A-sarjassa.

– Uskomatonta. Kenenkään mielestä meidän ei olisi pitänyt olla täällä. Viime vuonna Unkarissa olimme samassa tilanteessa, joten meillä oli kokemusta tiukoista paikoista.

Ennen kolmatta erää Iso-Britannia oli tappiolla Ranskalle maalein 3–2. Ilman päätöserän voittoa maa olisi tippunut 1. divisioonaan.

– Sanoin pojille päätöserään lähtiessä vain, että pelatkaa kuten aiemminkin. Olimme odottaneet tätä ottelua ja muutimme hieman karvaustamme. On aika ainutlaatuista, että maailmanrankingin 20. maa voittaa ottelun tämän tason turnauksessa, Russell iloitsi.

– Pysyimme yhdessä, vaikka hävisimme paljon. Kukaan ei luovuttanut ja keskityimme pelimme kehittämiseen, Russell kertasi joukkueensa kasvutarinaa.

– Usko oli tietenkin koetuksella, kun monet vastustajat voittivat meidät maalien lisäksi laukaisutilastoissakin hyvin selvästi. Meille ei lopulta ollut mitään merkitystä, mitä kuudessa aiemmassa pelissä oli tapahtunut. Yritimme vain pysyä ylhäällä, eikä kukaan uskonut siihen. Tämä on fantastista.

Helpottunut Russell oli selvästi tyytyväinen, että joukkueelle naureskelleet tahot saivat nyt näpeilleen.

– Koko joukkueen yhteenlaskettu palkkasumma on ehkä noin puoli miljoonaa puntaa, joten voitte kuvitella millaista on pelata miljonäärejä vastaan. Meidän ainoa vaihtoehto oli panostaa pelimme laatuun. Tämä on sensaatio, en välitä yhtään siitä, ettei kukaan uskonut meihin, Russell täräytti.

Joukkueen juhlasuunnitelmista kysyttäessä Russell nauratti toimittajia toimivalla brittihuumorilla.

– Ehkä otamme muutamat Coca-Colat tänä iltana, Russell heitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle