Iso-Britannian NHL-varaus Liam Kirk: "Me ansaitsemme olla täällä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Liam Kirk näki Saksa-tappiossa paljon hyvääkin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
25 vuoden jälkeen pääsarjatasolle noussut Iso-Britannia hävisi MM-avausottelussaan Saksalle. NHL:ään varattu Liam Kirk näki ottelussa kuitenkin paljon positiivista joukkueen tavoitteita ajatellen.

Jääkiekon miesten maailmanmestaruuskisojen 2019 toisena päivänä kisaurakkansa Košicessa avasivat Saksa ja Iso-Britannia. Pitkään tasaisena säilynyt ottelu päättyi lopulta Saksan 3–1-voittoon.

Viime vuonna 1A−divisioonasta noussut Iso−Britannia on viimeksi pelannut pääsarjatasolla vuonna 1994 − vuonna, jolloin 19−vuotias hyökkääjä Liam Kirk ei ollut vielä edes syntynyt. Kirkissä erikoista on, että hän ensimmäinen Englannissa syntynyt ja juniorivuotensa pelannut NHL:ään varattu pelaaja.

Tappiosta huolimatta Kirk näki Saksa-ottelussa paljon hyvää.

– Tämä oli meiltä erinomainen joukkuesuoritus. Me toteutimme omaa pelitapaamme ja pysyimme kyydissä mukana. Saksa oli todella nopea joukkue, mutta pärjäsimme heitä vastaan ja osoitimme, että voimme haastaa pääsarjatason maita. Tulos oli pettymys, mutta saimme ottelulta paljon.

Iso−Britannian nousu pääsarjatasolle on koko joukkueelle tietysti ilon aihe. Kirk oli joukkueensa suorituksesta ylpeä.

– Onhan tämä valtava juttu. Olemme pelanneet alasarjoissa niin pitkään ja tämä joukkue on tehnyt niin paljon töitä päästäkseen tänne. Me ansaitsemme tämän. Me todella ansaitsemme tämän, me nautimme tästä ja aiomme antaa kaikkemme.

Iso−Britannian tavoite näissä kisoissa on pääsarjatasolla pysyminen. Ottaen huomioon lohkokumppanit − Kanada, Yhdysvallat, Suomi, Saksa, Slovakia, Tanska ja Ranska − tavoitteeseen pääseminen ei tule olemaan helppoa.

– Siitä ei todellakaan tule helppoa. Mutta tässä ottelussa oli paljon positiivista tavoitteemme huomioon ottaen. Meidän täytyy vain pitäytyä suunnitelmassamme ja pysyä optimistisina.

Henkilökohtaisella rintamalla Kirkin tavoitteet ovat NHL:ssä, jossa hänen peluutusoikeutensa on Arizona Coyotesilla. Coyotes varasi hänet seitsemännellä kierroksella kesällä 2018. Kirk kertoo, että organisaatiosta on oltu häneen yhteydessä koko kauden ajan.

– Arizonan pelaajakehitystiimi on yhteydessä varaamiinsa pelaajiin ja tekevät heidän kanssaan yhteistyötä. He tekevät kovasti työtä lupauksiensa eteen. Olen onnekas, kun olen yhteistyössä juuri heidän organisaationsa kanssa.

Huomenna Iso-Britannia kohtaa Kanadan ja sen NHL-pelaajat.

– Heillä on totta kai todella hyvä joukkue. Mutta kuten sanottu, me menemme ja pelaamme kuten tänään. Pelaamme kovaa. Korjaamme pieniä asioita, jotka täytyy korjata. Täytyy taistella ja pysyä optimistisena, Kirk luonnehti tulevaa ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle