Isa Rahunen ennakoi lauantain ottelua: "Venäjän pelityyli on aivan erilainen kuin USA:lla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Isa Rahunen
Kuva © Arno Hämäläinen
Puolustaja Isa Rahunen uskoo, että Venäjää vastaan näkyy vielä astetta nälkäisempi Suomen joukkue kuin avausottelussa. Lähtökohdat päivän otteluun ovat myös helpommat kuin USA-ottelussa.

Suomi pelaa lauantaina MM-turnauksen toisen ottelunsa, kun vastaan tulee Venäjä. Uransa toisissa MM-kisoissa pelaava puolustaja Isa Rahunen totesi, että lähtökohdat otteluun ovat todennäköisesti avausottelua helpommat.

− Uskoisin, että Venäjää vastaan näkyy vielä astetta nälkäisempi Suomen joukkue, nyt kun kisat saatiin korkattua ja avausjännitys pois. Pakko se on myöntää, että varmasti se MM-avaus jokaista tahollaan jonkin verran jännitti.

Suomen joukkue perkasi perjantain aikana torstaisen USA-ottelun annin. 2−6-tappiosta otettiin klassiseen tyyliin mukaan "ne hyvät asiat".

− Eilen aamulla kävimme palaverissa läpi USA-ottelun. Olimme hyvin pelissä kiinni ja pelirohkeutta löytyi, mutta yksittäisiä juttuja varsinkin puolustamisen suhteen painotettiin. Välillä homma meni vähän ylihyökkäämiseksi, mikä tuotti vastustajalle ylivoimahyökkäyksiä. Pitää puolustaa paremmin, Rahunen kertoi.

− Oma peliesitykseni ei ollut ihan parasta mahdollista, enkä pystynyt auttamaan joukkuetta parhaalla tasollani.

Rahunen totesi USA:n olevan Venäjää taitavampi ja vauhdikkaampi joukkue, mutta venäläisiltä löytyy silti taitavia, vaarallisia yksilöitä.

− Venäjän pelityyli on aivan erilainen ja esimerkiksi Yhdysvalloilla kiekko liikkuu nopeammin pelaajalta toiselle.

Perjantaina osa Suomen joukkueesta kävi kouluvierailulla ala-astelaisten parissa. Rahunen ei ollut reissussa mukana, vaan haki latausta lauantaille rentoutumisen kautta.

− Näin muutamaa ystävääni, jotka olivat tulleet kisoja katsomaan. Päivä sisälsi muun muassa kahvilla käyntiä ja hierontaa, hän kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle