Immonen näkee pelin kehittyneen tuloksettomuudesta huolimatta: "Ottaa aika kovasti päähän"

LIIGA / Haastattelu
Immonen menetti kultakypärän Eric Perrinille viime viikolla.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP menetti johtoasemansa tiistaina Sportille päätöserässä. Pelissä oli Jarkko Immosen mielestä elementtejä, jotka kuvaavat koko JYPin kautta.

JYPin ykkössentteri Jarkko Immonen oli karvaan tappion jälkeen pettynyt mies.

– Ihan hyvältä tuntui pelata tänään, mutta eihän se nyt mihinkään vaikuta, kun hävittiin. Ei jäänyt mitenkään hyvät fiilikset.

– Tottakai aika paljon päähän ottaa tappio. Hetkittäin ihan ok peliä meiltä, mutta annettiin tyhmiä maalipaikkoja vastustajalle ja käyttivät ne hyväkseen. Ottaa aika kovasti päähän.

Immosen mukaan JYPin pelissä on vielä korjattavaa. Pahimmat ongelmat on saatu hoidettua, mutta jänne ei kestä vielä täyttä 60 minuuttia.

– Hetkittäin löydetään oikeaa rytmiä pelaamiseen ja malttia. Siinä riittää vielä tekemistä, että se olisi tasapainoista molempiin suuntiin.

– Maalit tulee mistä tulee. Ihmeellisiä tilanteita tulee paljon. Hetkittäin peli on meillä hyvin hallussa, mutta sitten tulee kummallisia nukahduksia ja pomppuja. Vaikeaa on ollut, eikä mitään tule helpolla, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa.

JYP nappasi viime viikolla ensimmäisen kolmen pisteen kotivoittonsa. Pelissä onkin ollut nähtävillä kehittyneitä kohtia.

– Nyt ollaan jopa pystytty hallitsemaan pelejä ja viemään omalla rytmillä. Ei olla enää odoteltu ja katsottu, mitä vastustaja tekee. Ollaan pystytty luomaan paikkoja. Alkukaudesta tuli tosi paljon lapsuksia, mutta edelleen on paljon työmaata.

Joukkueen ilmapiiri on ollut hyvä vaikeasta syksystä huolimatta.

– Meillä on tosi hyvä päivittäinen tekeminen ja positiivinen meininki ollut. Ollaan puhuttu paljon ja kehitetty asioita. Aika hitaasti ollaan tässä menty, mutta pikkuhiljaa pitäisi oikeasti alkaa tulosta tulla. Nyt ollaan lähellä, mutta pitäisi saada ne viimeiset silaukset.

Immosen mukaan viisikon pitäisi päästä enemmän samalle sivulle, mutta kehityskohteita löytyy.

– Avauspelaamisessa on parannettavaa. Hyökkääjien ja puolustajien tulisi olla samalla sivulla. Välillä pysähdytään seisomaan, eikä pelata samaa peliä. Pitäisi saada tasaista jyskettä ja jatkuvasti kiekkoa syvään. Tavoitteena olisi päästä paineelle ja että vastustajalla olisi jatkuva paine päällä. Siinä riittää tekemistä.

– Puolustamisessa ollaan menty eteenpäin. Pystymme pelaamaan tiiviimmin, mutta vastustajan myllyt pitäisi saada poikki omassa päässä nopeammin.

» Lähetä palautetta toimitukselle