Ilves raapi jatkoaikavoiton HPK:sta tulisessa kamppailussa − Rautiainen: "Kiva myllertää, kun on oikein jääkiekko-ottelun tuntua"

LIIGA / Haastattelu
Rautiainen jakoi kiitosta puolustuskalustolle.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ilves voitti kiihkeässä kamppailussa lauantaina HPK:n jatkoajalla. Ottelun luonne oli intensiivinen, eikä taklauksia säästelty. Rangaistuksia ei kuitenkaan määräänsä enempää vihelletty. Ilves-hyökkääjä Teemu Rautiainen nautti kotihallin hurmoksesta.

Ilves-kapteeni Eemeli Suomi ratkaisi voiton kotijoukkueelle lauantain kierroksen kamppailussa HPK:ta vastaan. Suomen ketjukaveri Teemu Rautiainen oli mielissään pelin tasosta.

− Tässä vaiheessa kautta kaikki voitot ovat tärkeitä − mielestäni tällaisesta huippupelistä erityisesti. Kaikki kunnia HPK:lle, sillä he pelaavat todella hyvää lätkää.

Ottelussa nähtiin lukuisia kovia taklauksia ja tarkkaa puolustamista. HPK:n Henri Kanninen koki kovia, kun Olli Vainio taklasi häntä. Ilves-pakki selvisi tilanteesta kaksiminuuttisella.

− He veivät meiltä tilan ja ajan pois. Jouduimme kamppailemaan kovaa. Herra kapteeni ratkaisi pelin meille, Rautiainen suitsutti.

Kovaa, mutta puhtaasti

Ottelussa vihellettiin vain kahdeksan minuuttia rangaistuksia. Molemmat joukkueet istuivat kaksi kertaa jäähyaitiossa.

− Tämä oli rehti kamppailu, jossa oli mukana vahvoja pelaajia. Tällaisessa pelissä on kiva myllertää, kun on oikein jääkiekko-ottelun tuntua.

Ilveksellä oli vielä ennen oman ottelunsa alkua teoreettiset mahdollisuudet suoraan puolivälieräpaikkaan. 

− Kuudes sija on meidän tavoitteemme, emmekä häpeile sanoa sitä. Muutama peli on jäljellä ja ne pitää pystyä pelaamaan pois. Niiden jälkeen katsomme vasta, että millä viikolla pelit alkavat, Rautiainen summasi.

− Meillä on vahva luotto siihen, että peli on kunnossa. Meillä on hyvä juttu menossa. Eilinen hyvä peli ei vielä pisteisiin riittänyt, mutta tänään saimme tärkeät pisteet.

Ilvekseltä puuttui kaksi erityisesti hyökkäyspäässä kunnostautunutta puolustajaa, kun sekä Niko Peltola että Oskari Laaksonen olivat sivussa. Rautiainen jakoi kiitosta kokoonpanoon palanneelle konkarille sekä nuorelle lupaukselle, joka keräsi vastuuta ykkösparissa.

− Puolustuspeli toimi tänään hyvin. Erityismaininta Juha Leimulle, joka tuli pitkän tauon jälkeen mukaan. Hän toi hyvää energiaa kaukaloon. Myös Nikolas Matinpalo pelasi hyvin, ja syötti tuon jatkoaikamaalinkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle