Ilves-puolustaja Tuomas Salmela odottaa CHL-paluutaan – "Totta kai lähdemme voittamaan jäljellä olevia pelejä"

CHL / Haastattelu
Salmela odottaa innokkaana paluuta CHL-kaukaloihin pitkän tauon jälkeen.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
JYP-paidassa keväällä 2018 CHL-mestaruuden voittanut puolustaja pelaa loukkaantumisensa jälkeen kauden ensimmäisen CHL-ottelun Ilveksen takalinjoilla Stavanger Oilersia vastaan. Salmela palaa JYP-aikojen tunnelmiin ja kääntää samalla katseensa kohti tulevia otteluja.

27-vuotias puolustaja Tuomas Salmela on ehtinyt urallaan kokea paljon CHL-kiekon parissa. Kirkkaimpana hänellä on mielessään kaudella 2017–2018 JYPin kanssa voitettu CHL-mestaruus. 

Puolustajalle kertyi kyseisellä kaudella viisi CHL-ottelua, mutta finaalissa torniolaislähtöinen pelaaja ei saanut peliaikaa. CHL:ssä oli tuolloin Liigasta viisi joukkuetta edustettuna, kun Tappara, HIFK, TPS ja KalPa hakivat JYPin kanssa menestystä Euroopan pelikentiltä.

–  Hienoja muistoja on siltä kaudelta. CHL-ottelut olivat muistaakseni ensimmäisiä pelejäni Liiga-joukkueen kanssa ja kovia joukkueita oli vastassa. Teimme mahtavia reissuja Itävaltaan Wieniin, Sveitsiin Zugiin ja eksoottiseen kiekkokaupunkiin Valko-Venäjän Neman Grodnoon.

– Jos muistan oikein, pelasin vain alkulohkon peleissä, koska suurin osa tuosta kaudesta meni RoKin mukana Mestiksessä, Salmela muistelee mestaruusvuotta. 

Tällä kaudella puolustaja pääsee uudestaan pelaamaan CHL-kiekkoa, kun hänen edustamansa Ilves haastaa Euroopan joukkueet yhdessä Jukurien, Tapparan ja TPS:n kanssa.

Salmelalla jäi loukkaantumisen vuoksi väliin ottelut Fribourg-Gottéronia ja RB Salzburgia vastaan, mutta Stavanger Oilersin kohtaamisia puolustaja odottaa innolla.

Ensimmäinen kohtaaminen pelataan Tampereella. Norjalaisvastustajasta ei vielä ennen pelipäivää ollut tarkempaa tietoa, mutta Ilveksen lohkon muut joukkueet olivat puolustajan tarkassa syynissä. 

– On siistiä päästä pelaamaan CHL:aa pitkästä aikaa ja on mukavaa, kun tulee runsaasti pelejä heti nopeasti loukkaantumisen jälkeen. Jatkopaikka ei ole enää omissa käsissä, mutta totta kai lähdemme voittamaan jäljellä olevia pelejä. Ilveksen aiemmat vastukset olivat kovia ja peli oli erilaista heitä vastaan.

– Pelipäivänä käydään tarkemmin tulevaa vastustajaa läpi. Oikeastaan muuta tuttua vastustajassa ei ole kuin viime kauden joukkuetoveri Colton Beck. Varmasti valmentaja Marko Ojanen valmistelee joukkueelle videot vastustajan pelistä ja niiden avulla haemme vinkkejä Stavangerin voittamiseen, puolustaja ennakoi lohkovaiheen viimeistä vastustajaa. 

Ilveksen CHL-ottelut ovat menneet ailahtelevasti, kun neljän ottelun jälkeen pistepottiin on kertynyt kolme pistettä. Tamperelaisryhmän haaveet pudotuspeleistä konkretisoituvat, mikäli joukkue saa kuusi pistettä Stavangerilta ja RB Salzburg ottaa Fribourg-Gottéronia vastaan enintään yhden pisteen kahdessa ottelussa. 

Muokattu 3.10.22 klo 22.30: RB Salzburg saa ottaa Fribourg-Gottéronia vastaan enintään yhden pisteen, ei vähintään niin kuin jutussa aiemmin luki.

Muokattu 3.10.22 klo 19.31: Salmela on Torniosta kotoisin, jutussa luki alunperin virheellisesti hänen olevan rovaniemeläislähtöinen 

» Lähetä palautetta toimitukselle