Ilves päihitti RoKin pitkäaikaisen varakapteeninsa Jenna Lehtiniemen osuman turvin − "Oli niin hyvä esityö, ettei tarvinnut kuin mennä paikalle"

Naisten Liiga / Haastattelu
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Tasaisessa ja kiihkeässä kamppailussa ratkaisu nähtiin vasta päätöserässä, kun Ilveksen johtaviin pelaajiin kuuluva Jenna Lehtiniemi vei tupsukorvat turvalliseen johtoon. Neljättä kauttaan varakapteenina toimiva puolustaja kertoi, millaista joukkueessa on toimia.

Ilves voitti Naisten Liigan kamppailussa lauantaina kotikentällään RoKin maalein 4−2. Tupsukorvat onnistuivat karkaamaan päätöserässä kahden osuman karkumatkalle varakapteeni Jenna Lehtiniemen onnistuttua. Puolustaja sivalsi kiekon ylivoimalla rovaniemeläisten nuottaan.

− Saimme maalimme pidettyä koskemattomama lopussa, vaikka vastustaja yritti kuudella pelaajalla. Tämä oli pelillisesti meitlä parempi esitys kuin Rovaniemellä. Silloin olimme ensimmäisessä erässä aivan telineissä. RoKia vastaan on kiva pelaa ja Rovaniemelläkin on kiva mitellä, vaikka "bussijalat" välillä vähän kolkuttelevatkin, Lehtiniemi naurahti.

RoKi pysyi hyvin kotijoukkueen kintereillä ja käväisi 2−1-johdossakin, kun joukkueeseen palannut Aino Karppinen ohitti Anni Keisalan Ilves-veräjällä. Toisen erän lopussa Karppinen kunnostautui hieman erilaisissa hommissa, kun hän niittasi Kiia Narista kovaa päädyssä. Tuloksena oli 2+10 minuutin jäähy. Ottelu oli muutenkin melko fyysinen sillä jo avauserässä RoKin Sanni Kontiosalo otti osumaa.

Lopulta Ilves pääsi 3−2-johtoon ja pystyi kolmannessa erässä puolustamaan aktiivisesti. RoKi myös jatkoi jäähyilyään, mikä helpotti tamperelaisten pistejahtia. Lehtiniemen 4−2-maaliin syöttöpisteet antoivat Elli Suoranta ja Janette Jokikokko.

− Kompuroimme kaksi ensimmäistä erää ja olimme vähän eri sivulla. Kolmannessa erässä oli tavoite mennä maalille ja tehdä maali. Sieltä se sitten tuli. Oli niin hyvä esityö, ettei tarvinnut kuin mennä paikalle ja laittaa sisään, Lehtiiemi sanoi.

RoKi pysyi loppuun asti emäntäjoukkueen kintereillä ja muun muassa Jenna Hietalan johdolla pelannut ykkösketju loi rovaniemeläisille muutaman hyvän maalipaikan.

Kapteenirooliin kasvanut

23-vuotias Lehtiniemi toimii neljättä kauttaan Ilveksen kapteenistossa. 14:ssa ottelussa muutaman kerran maalinkin makuun päässyt puolustaja kuvaili alkukauttaan tasapaksuksi. Rooliaan kapteenistossa hän vaalii ylpeydellä.

− Muuten olen suulas ja hauskakin, mutta kun pitäisi puhua järkeviä, niin ei siitä aina tule mitään, heitti Lehtiniemi kuitin itselleen. Hän on kuitenkin tarvittaessa myös tukeva joukkuekaveri.

− Olen paljon äänessä kopissa. Tiukan paikan tullen osaan olla vakavasti ja johtaa henkisellä puolella. Ensimmäisellä kapteenistokaudellani muut olivat vähän kokeneempia ja hyviä pukukoppipelaajia, niin sain hyvää oppia. Nyt pidän vähän tällaista vanhemman viittaa.

Ilveksen joukkueessa jokainen saa olla sellainen kuin on ja ryhmässä vallitsee vahva perheajattelu.

− Meillä ei kuitenkaan ole kovin iso ikähaarukka. Pystymme jakamaan huolet ja murheet. Olen itsekin aina viihtynyt hyvin Ilveksessä ja täällä minua kohdellaan hyvin. Tykkään pelata täällä enkä tiedä, voisinko pelata muualla ainakaan Suomessa. Lisäksi juuri alkanut neljä vuotta kestävä koulu pitää Tampereella, Lehtiniemi virkkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle