Ilves otti tärkeät pisteet Stavanger Oilersilta CHL:ssä − nuori puolustaja Karri Aho avasi pistetilinsä

CHL / Haastattelu
Ilveksen vuonna 2002 syntynyt oma kasvatti Karri Aho on saanut kauden alussa hyvin peliaikaa kivikovassa Ilveksen puolustuksessa.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves oli huomattavasti norjalaista Stavanger Oilersia parempi joukkue CHL:n ottelussa Nokia-areenassa. Tamperelaisten voittonumerot kirjattiin 4−1. Ilveksen nuori puolustaja Karri Aho on raivannut tietään Ilveksen kovassa pakistossa.

Nokia-areenassa nähtiin CHL:n Ilves−Stavanger Oilers -ottelun ensimmäisessä erässä varsin yksipuoleinen näytös, kun Ilves johti erän jälkeen vakuuttavasti 3−0. Kuten usein selkeässä johdossa käy, niin johtava joukkue nostaa jalkaa kaasulta ja vastustaja pääsee peliin mukaan. Näin kävi nytkin.

Toisessa erässä Oilers sai korkealla karvauksellaan välillä pidempiä hyökkäyksiä ja sitä kautta maalipaikkoja. Erän alkupuolella Oilers sai varsin kyseenalaisesti kiekon Ilveksen verkkoon. Hetkeä ennen maalia Oilersin hyökkääjä törmäsi Ilveksen maalivahtiin Marek Langhameriin ja hänen torjunta-asentonsa oli kaikkea muuta kuin tasapainoinen kiekon mennessä maaliin. Tuomaristo tarkasteli tilannetta pitkään videolta ja lopulta hyväksyi maalin.

Maalin jälkeen norjalaiset innostuivat entisestään hyökkäämään ja Ilves oli välillä suurissa vaikeuksissa. Oilers voitti toisen erän 0−1.

Kolmannessa erässä Ilves otti taas ohjat käsiinsä ja voitti lopulta ottelun 4−1. Ottelun ehdoton sankari oli Joonas Oden kahdella maalillaan. Hän oli alati vaarallinen nopeine rytminvaihtoineen.

Puolustuksessa jälleen omia kasvatteja

Peli peliltä parantava Ilveksen nuori puolustaja, vuonna 2002 syntynyt Karri Aho oli yhtä hymyä. Hän avasi pistetilinsä syötöllä Tommi Tikan 3−1-maaliin.

− Hyvä peli meiltä! Puolustimme hyvin ja teimme tarvittavat maalit. Olimme lähes koko pelin pelin päällä, Aho totesi.

Aho on harvinainen oma kasvatti, sillä Ilveksen puolustus on koostunut viime vuodet pääosin juniorivuotensa muualla pelanneista pelureista.

Aho pelasi junioreissa pitkään hyökkääjänä ja sitä kautta avuja olisi nähtyä enemmän myös hyökkäyssuuntaan. Ilveksessä rooli on ollut enemmänkin peruspakki, mutta viime kaudella Mestiksen Kooveessa Aho pelasi isoja minuutteja lähes kaikissa erikoistilanteissa.

− Mestiksen ja Liigan suurimmat erot ovat fyysisyydessä ja taktisuudessa. Liigassa joutuu paljon opiskelemaan, miten mikäkin joukkue karvaa, hyökkää ja niin edelleen. Iso ero on myös kontaktipelaamisessa. Kaksinkamppailut korostuvat Liigassa eritoten ja Mestiksessä huomasi, että isoilla minuuteilla sai vedellä välillä vaihtoja ilman kontakteja. Täällä se ei onnistuisi, Aho tuumaili.

Kesän puolustaja sanoi menneen treenien osalta oikein hyvin ja ajatus oli, että olisi mukava saada pelejä myös Liigassa Mestiksen Kooveen ohessa.

− Joukkueessa on hyvä tekemisen meininki. Olen mielestäni kehittynyt hyvin, vaikkakin vielä on paljon kehitettävää. Voimaa pitää saada lisää ja ennen kaikkea kamppailuvoimaa. Laukaus on myös sellainen, että sitä pitää treenata, hän kiteytti.

Nyt kun Ilveksen pakistossa Tuomas Salmela on kuntoutunut, Santeri Airola on palannut pitkältä sairauslomalta ja vielä Jyrki Jokipakka on palaamassa loukkaantumisen jälkeen, niin kilpailu pelipaikoista on harvinaisen kovaa. Tyrkyllä olevien ryhmään lyö kiilaa näytöillään kuitenkin myös Aho.

» Lähetä palautetta toimitukselle