Ilves menetti runkosarjan päätöspelin pisteet omaa kurittomuuttaan − Parikka: "Aloimme vinkua tuomareille"

LIIGA / Haastattelu
Parikka kantoi vastuuta Ilveksen takalinjoilla
Kuva © Jarno Hietanen
Lukko oli Ilvestä vahvempi runkosarjan päätöskamppailussa. Hakametsässä nähtiin kovaa peliä ja melko salliva tuomarilinja. Tupsukorvien puolustaja Jarkko Parikkaa ärsytti joukkueen heikkohermoisuus.

Ilves hävisi runkosarjan päätöskierroksella Lukolle maalein 5−2. Tamperelaisten puolustuspäästä putosi miehiä pelin edetessä, joten Jarkko Parikan vastuu lisääntyi. Hänen peliajakseen tuli 21.33.

Nuori, mutta varmaotteinen puolustaja ruoski omiensa otteita kovasanaisesti ottelun päätyttyä.

− Olimme heikkoja koko 60 minuuttia. Pelasimme paskasti. Huonoon paikkaan tuli tällainen ohipeli.

Lukko sai ensimmäiset jäähynsä vasta päätöserässä, ja kotiyleisö protestoi useaan otteeseen voimakkaasti oikeudenjakajien tuomioita.

− Aloimme vinkua tuomareille, emmekä saaneet enää peliä toimimaan. Vaikka tuomarit vihelsivätkin, niin mekin teimme asioita väärin, Parikka totesi.

Hakametsässä nähtiin paljon jälkipelejä tilanteiden jälkeen. Vaikka isompia ylilyöntejä ei lopulta nähty, vei ylimääräinen sanailu keskittymisen pois olennaisesta.

− Annetuista tuomioista on turha valittaa. Täytyy ainoastaan tappaa se jäähy. Tänään jäimme purnaamaan tuomareille, ja peli lähti käsistä.

− Tänään olisi ollut tärkeät pisteet otettavissa. Ei auta kuin unohtaa tämä peli, Parikka tiivisti viimeisen runkosarjapelin annin.

Ilves asetti ennen runkosarjan alkua kunnianhimoisen tavoitteen olla kuuden parhaan joukossa. Nyt saavutettu kahdeksas sija jäi hieman toivotusta, mutta tamperelaiset olivat sarjataulukossa korkeammalla kuin vuosiin.

− Vähän jäimme kuudennesta sijasta, mutta tärkeät pelit ovat edessä. Tiedämme, kuka tulee lauantaina vastaan, joten nyt keskitymme vain siihen. Homma on omissa käsissä.

Vielä ennen päätöskierrosta oli epäselvää, tuleeko Ilvekselle vastaan SaiPa, JYP vai kenties Sport, jolla oli vielä mahdollisuudet nousta 10. paikalle.

− Itselle ei ollut väliä, mikä joukkue tulee vastaan. Hyvällä omalla pelillämme voimme voittaa kenet tahansa. Nyt vastaan tulee SaiPa, ja nämä pelit pitää voittaa, jotta pääsee eteenpäin, Parikka päätti.

Ilves aloittaa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen paras kolmesta -sarjan SaiPaa vastaan kotihallissaan lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle