Ilves-luotsi Kivi ei ollut tyytyväinen joukkueen tekemiseen tuloksen takana − sairastuvalta kuului jobinpostia

LIIGA / Haastattelu
Kiven luotsaama Ilves jatkoi voitokkaana.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves jatkoi numerollisesti voittojen tiellä liigakauteen valmistavissa otteluissa. Päävalmentaja Karri Kivi kertoi, mitä osa-alueita on parannettava. Hän myös antoi lisätietoa tupsukorvien loukkaantumistilanteesta.

Vaikka Ilves voittikin kauden kolmannessa harjoituspelissään hallitsevan mestarin HPK:n maalein 5−2, ei päävalmentaja Karri Kivi ollut täysin tyytyväinen joukkueen tekemiseen. Tolppien välissä Lukáš Dostál keräsi kehut.

− Pelin numerot eivät kuvanneet tapahtumia. Maalivahtimme oli oikeilla hetkillä se, joka piti ryhmän kasassa. Avauserän jälkeen olimme 2−0-johdossa ja varmaan jokainen näki, etteivät numerot kertoneet koko totuutta, tuumaili Kivi HPK-ottelun jälkeen.

Ilveksen riveistä puuttuu edelleen muutamia palasia. Ville Kolppasen kauden avauspeli ei ole vielä nähnyt päivänvaloaan. Myös puolustus kaipaa kahta runkopelaajaansa.

− Heillä on pientä vammaa. Lassi Thomson pääsee varmaan ensi viikolla peleihin. Jarkko Parikan kohdalla täytyykin tehdä uusi päivitys, sillä hän on ainakin toista viikkoa vielä sivussa.

Tampere Cupissa viikko sitten loukkaantunut Teemu Rautiainen joutuu olemaan ennakoitua pidempään sivussa.

− Menee varmaan toinenkin pari viikkoa. Hänelle tuli sen verran iskua käteen.

Nuoret pelaajat Matias Maccellin johdolla ovat nousseet esiin tamperelaisten tehotilastoissa ensimmäisissä harjoitusotteluissa. HPK:ta vastaan myös Antti Saarela ja Eetu Päkkilä onnistuivat. Päävalmentaja toppuutteli vielä innokkaimpia hurraa-huutoja.

− Kyllä tässä on vielä kysymysmerkkejä, jotka täytyy käydä läpi. Pelin alussa emme olleet yhtään mukana ja HPK vei niin, että paukkui.

llves on toistaiseksi kolmessa harjoituspelissään luistellut vastustajilta jalat alta ja iskenyt hurjan määrän maaleja. Kivi vakuutti, että tupsukorvat lähtevät ensi kaudellakin pelaamaan liikkuvaa kiekkoa shakinpeluun sijaan.

− Ei tästä ryhmästä varmaan sellaista [shakki]vaihdetta löydykään. Täytyy saada energia liikkeelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle