Ilves lähtee tulevaan kauteen nuorentuneella joukkueella: "Pitää löytää yhteinen sävel"

Naisten Liiga / Haastattelu
Ilveksen runkopelaajat Hilma Kauhanen, Helmi Teivaala ja Jenna Lehtiniemi osallistuivat harjoituskauden aikana järjestettyyn taitokilpailuun.
Kuva © Timo Savela
Ilves lähtee alkavaan kauteen luottavaisena, vaikka joukkueen kokoonpano on nuorentunut edelliskaudesta. Ilveksen runkopelaajiin kuuluvat Hilma Kauhanen, Jenna Lehtiniemi ja Helmi Teivaala ovat tyytyväisiä joukkueen kesäharjoitteluun ja otteisiin harjoituspeleissä. Ainoastaan koronaviruksen aiheuttamat mahdolliset muutokset askarruttavat pelaajia.

Ilveksen naiset pääsivät aloittamaan kesäharjoittelun kesäkuussa ja joukkue on harjoitellut tiiviisti läpi kesän. Tamperelaiset aloittivat harjoituspelit hyvin ottamalla niukan 1–0-voiton HPK:sta. Hyvät otteet saivat jatkoa, kun Ilves voitti sarjatasoa alempana pelaavan JYPin maalein 7–0. Joukkueen runkopelaajat, puolustaja Jenna Lehtiniemi ja hyökkääjät Hilma Kauhanen ja Helmi Teivaala uskovat joukkueen mahdollisuuksiin tulevalla Naisten Liigan kaudella.

– Kesäkuussa pääsimme aloittamaan joukkueharjoitukset ja aika tiiviisti olemme olleet koko kesän yhdessä. Juhannuksen jälkeen harjoiteltiin hetki, sen jälkeen oli pari viikkoa omatoimista ja sitten jatkettiin yhdessä. Aika paljon olemme jo käyneet läpi pelillisiä asioita. Harjoituspelit ovat sujuneet myös aika hyvin, Lehtiniemi summasi joukkueen asetelmia .

– Kesä on mennyt hyvin harjoitellessa. Kuten Jenna [Lehtiniemi] sanoi, aloitimme tekemään pelillisiä harjoitteita jo aikaisin kesästä, tiivisti Teivaala.

"Uskon, että kesäharjoittelu tulee näkymään myös kauden aikana"

Ilveksen kokoonpano on muuttunut viime kaudesta. KalPaa aiemminkin edustaneet maalivahti Jenna Juutilainen, puolustaja Tanja Koljonen ja hyökkääjä Johanna Juutilainen siirtyivät takaisin Kuopioon. Lisäksi puolustaja Anni Hietaharju siirtyi HIFK:hon. Kokeneiden pelaajien lisäksi nuoret Kerttu Lehmus ja Elli Suoranta siirtyivät toisaalle.

Ilves lähtee tulevaan kauteen nuorentuneella joukkueella.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Kokeneen puolustaja Anna Kilposen lisäksi lähteneiden pelaajien tilalle on tullut liuta nuoria pelaajia. Isot muutokset kokoonpanossa luovat omat haasteensa, mutta kokeneiden runkopelaajien mielestä joukkue on kuitenkin jo nyt hyvin yhtenäinen.

– Joukkue on nuorentunut, mikä tuo omat haasteensa. Pitää löytää yhteinen sävel. Tosi hyvin asiat ovat kuitenkin menneet kokoonpanomuutoksista huolimatta. Harjoituspeleistä on voinut nähdä, että muutaman viikon jääharjoittelu on tuottanut tulosta. Uskon, että kesäharjoittelu tulee näkymään myös kauden aikana, totesi Kauhanen Ilveksen nuorennusleikkauksesta.

Mahdolliset koronaviruksesta johtuvat haasteet askarruttavat

Tampereella ollaan varovaisen positiivisia alkavan kauden suhteen. Pelaajat uskovat omiin mahdollisuuksiinsa sarjassa. Heitä askarruttavat lähinnä koronaviruksen tuomat mahdolliset haasteet kauden aikana, vaikka mitään synkistelyä ei Ilveksen leirissä olekaan havaittavissa.

– Odotan innolla kautta, vaikka tilanne voikin muuttua. Nyt näyttää hyvältä, mutta on vaikea tietysti ennustaa, miten tilanne kehittyy, kommentoi Teivaala koronaviruksen luomaa epävarmuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle