Ilves kellisti Tapparan sitkeydellä ja uusien pelaajien onnistumisilla − kapteeni Suomi: "Emme olleet parhaimmillamme"

LIIGA / Haastattelu
Kapteeni Suomi on tärkeä pala Ilveksen ylivoimassa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Torstain ainoana liigaotteluna nähtiin Tampereen paikalliskamppailu. Ilves-kapteeni Eemeli Suomi kertoi, missä vaiheessa joukkueen peli on kehittymässä.

Ilves nappasi runkosarjan ensimmäisestä paikalliskamppailusta voiton, kun täksi kaudeksi tupsukorviin tullut Nick Baptiste kiskaisi kiekon ohi Tapparan Christian Heljangon aivan ottelun loppuhetkillä.

Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi oli juuri tullut vaihtopenkille, kun kanadalainen iski voittomaalin.

− Tilanteet saattavat mennä vähän ohi, jos on itse ollut edellisessä vaihdossa kentällä.

Kauan odotettu Tapparan ja Ilveksen kohtaaminen yleisön edessä sai aikaan kovan latauksen.

− Tykkään, että on monta peliä viikossa. Tämä oli sinänsä hankala, kun on vain yhden pelin viikko. Meillä oli kuitenkin hyvä lataus, vaikka oli Tapparan kotipeli. Halli oli melkein täynnä eikä sitä oikeastaan huomannut, kumman kotipeli oli, Suomi pohdiskeli.

Alkukausi on hiomisen aikaa

Ilves oli kolmannessa erässä helisemässä, kun joukkue otti kolme rangaistusta ja päästi Tapparan vyörymään kohti 37 torjuntaa keränneen Marek Langhamerin vartioimaa maalia.

− Emme olleet parhaimmillamme. Tuli jäähyjä ja tapoimme ne. Sitten saimme oman ylivoiman ja teimme voittomaalin. Siinä meinasi kyllä tulla itselle hassi, kertasi Suomi tilannetta, jossa syötti hyökkäykseen lähtiessään kiekon vastustajalle.

Kapteeni pelaa tupsukorvien ylivoimaviisikossa, jossa tahtipuikkoa heiluttaa Petri Kontiola. Käytettävät kuviot sovitaan aina harjoitusten yhteydessä.

− Jos joku ei sitten pelissä toimi, niin täytyy mennä vaistojen varassa. Välillä meinasi mennä pieneksi, mutta sitten "Konna" lämäsi, avasi Suomi avauserässä syntynyttä 1−0-johtomaalia.

Peli vei vielä miehiä, mutta kohta taas miehet vievät peliä

Baptiste ja Langhamer olivat torstaina kamppailun näkyvimmät uudet Ilvekset, mutta Suomi antoi tunnustusta myös muille tuoreille kasvoille.

− Hyvin ovat uudet jätkät tulleet sisään. Tässä on kuitenkin vain kaksi peliä takana ja vaikka olemme voittaneet molemmat, niin edessä on vielä pitkä runkosarja.

Suomen mukaan tupsukorvien pelaamisessa on näkynyt hyviäkin juttuja, kuten alivoima ja oikeisiin paikkoihin tehdyt maalit.

− Vielä on tekemistä ja ensimmäiset matsit ovat aina hankalia, kun on enemmän intoa kuin järkeä. Kun saamme pelejä alle, niin tullee myös varmasti ideaa ja halutut asiat alkavat näkyä, kapteeni Suomi kiteytti.

Ilves kohtaa seuraavassa ottelussaan Pelicansin ensi tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle