Ilves-kasvatti Teemu Lepaus osoitti ylpeyttä pettymyksen keskellä: "Kehitystä oli pakko tulla"

LIIGA / Haastattelu
Rautiainen oli pettynyt kauden päätyttyä.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen kasvattihyökkääjä Teemu Lepaus oli pettynyt, mutta toisaalta ylpeä nuoren joukkueen saavutuksista, kun joukkue poistui jäältä kiittämästä kannattajiaan viimeisen kerran tällä kaudella. Kärpät oli puolivälierissä parempi suoraan neljässä pelissä.

Ilveksen kausi päättyi kotihallissa tappioon Kärpille, joka voitti puolivälieräsarjan suoraan neljässä ottelussa. Kuten neljäskin kamppailu, kaksi sarja muutakin peliä menivät oululaisille vain maalin erolla.

Ilves-kasvatti ja hyvän kauden pelannut hyökkääjä Teemu Lepaus ruoti päällimmäisiä tuntojaan palattuaan jäältä kiittämästä kannattajia.

− Sarjassa oli tasaisia pelejä, mutta 4−0 on 4−0. Parempi meni jatkoon. Harmitus on päällimmäisenä, mutta tässäkin pelissä pääsimme lähelle. Se ei vain riittänyt.

Ilves hävisi kaikki kahdeksan kauden aikana pelattua ottelua Kärppiä vastaan, mutta vain kahdesti suuri mestarisuosikki sai tulostaululle kahden tai useamman maalin marginaalin.

− Pelasimme hyvin ja meillä oli sekä tässä sarjassa että pudotuspeleissä liike tosi hyvää ja ajoittain jopa hallitsimme kiekollista peliä. Meillä oli tarvittavat paikat, mutta ehkä olisimme tarvinneet sarjan alkuun muutaman onnenkantamoisen ytimeen päästäksemme, Lepaus pohti.

Ilves sydämessä

Hakametsän yleisö piti koko pudotuspelisarjan ajan, sekä myös viimeisen kamppailun tauottua kovaa meteliä. Erityisesti Ilveksen kannattajakatsomo lauloi ja tanssi vielä viimeisen tappion laskeutuessa tupsukorvien kauden ylle.

Lepaus on ylpeä siitä, että saa kantaa tamperelaisjoukkueen värejä ja että Ilveksen otteet kiinnostavat yleisöä.

− Totta kai on hienoa pelata täällä, sillä Ilves on kasvattajaseurani. Viime kaudella pelit päättyivät runkosarjaan, Tällä kaudella meni vähän paremmin, mutta pudotuspelitappio tuli. Tuntuu se hyvältä, että fanit jaksavat kannustaa.

Ilves asetti runkosarjatavoitteekseen pääsyn kuuden joukkoon. Kahdeksanneksi yltänyt joukkue kampesi lopulta SaiPan tieltään pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kärpät oli lopulta liian iso vuori kiivettäväksi.

26-vuotias hyökkääjä oli sitä mieltä, että ennakkoluuloton joukkue kehittyi kauden aikana roimasti.

− Kyllähän meidän joukkueessamme moni pelaaja meni eteenpäin ja kehittyi pelaajana. Sen huomasi tällä kaudella, ja sillä sapluunalla lähdimme liikkeellekin − kehitystä oli pakko tulla pärjäämisen eteen. Se toteutui hyvin. Nuori joukkue ja paljon Ilves-kasvatteja mukana, Lepaus päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle