Ilves-kasvatti Miro Nalli voitti uransa ensimmäisen mitalin − "Menee kirkkaasti kärkeen oman urani saavutuksissa"

LIIGA / Haastattelu
Miro Nalli iloitsi ensimmäisestä mitalistaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves-kasvatti Miro Nalli voitti sunnuntaina uransa ensimmäisen mitalin. Samalla päättyi tupsukorvien 21 vuoden mitaliton putki.

Miro Nalli, 23, oli luonnollisesti onnensa kukkuloilla sunnuntai-iltana Liigan pronssiottelun päätyttyä Ilveksen eduksi 3−2 Nokia Arenalla KooKoota vastaan.

− Fiilis on mieletön. Tämä menee kirkkaasti kärkeen oman urani saavutuksissa, sillä en ole koskaan aiemmin voittanut mitään edes junioreissa. Ja tietysti se on upeaa, että tämä tapahtui kasvattiseurassa

KooKoo löi Ilvekselle painetta tullessaan maalin päähän toisen erän lopun pikamaaleilla. Tamperelaiset olivat sitä ennen hallinneet peliä ja siirtyneet 3−0-johtoon.

− Pelasimme minuutin ajan löysästi. Tauolla puhuimme joukkueena ja tiesimme, että voitamme vielä. Puolustimme viimeisessä erässä yhdessä tiiviisti.

Nokia Arena oli pronssiottelussa loppuunmyyty ja lehtereille oli kerääntynyt 11 606 katsojaa. Viimeiset peliminuutit olivat Nallin mukaan uskomattomat.

− Lopussa oli hienoa pelata. Tällaista ei tapahdu joka arkipäivä. Tiesimme, että kun nautimme emmekä jännitä, tulee hyvä tulos, Nalli tivisti.

Tappara pelaa parhaillaan TPS:ää vastaan Liigan finaalisarjaa ja johtaa otteluvoitoin 2−0. Tamperelainen kiekkohuuma on huipussaan molempien joukkueiden menestyessä. Kirvesrinnat ovat olleet maan kärkeä jo pitkään ja nyt Ilveskin tekee uutta tulemistaan.

− Koko ajan hype ja kiinnostus nousee ja vankistamme Tampereen asemaa Suomen jääkiekon ykköskaupunkina. Kaduilla näkyy päivittäin seurojen takkeja ja tunnuksia.

Myös tupsukorvien oma asema kehittyy ja joukkueesta tulee houkuttelevampi vaihtoehto myös entistä paremmille pelaajille.

Pronssiottelun voittajana Ilves-pelaajat, -valmennus, -huolto sekä -seurahenkilöt saivat kaulaansa mitalit. Juhlallisuuksissa Nalli seuraa kokeneempien esimerkkiä.

− Menemme syömään yhdessä ja nautimme toistemme seurasta, päätti Nalli ennen kuin palasi joukkueen pariin pronssihumuun.

» Lähetä palautetta toimitukselle