Ilves-kasvatti Aleksi Heponiemi jäähyjen sävyttämästä illasta: "Onhan se erikoista"

LIIGA / Haastattelu
Heponiemi kantaa joukkueensa tehokkaimman alle 20-vuotiaan pelaajan kypärää.
Kuva © Jarno Hietanen

Ilves-kasvatti Aleksi Heponiemi viiletti kotikaupunkinsa hallissa Kärppien ja Ilveksen puolivälieräsarjan toisessa kohtaamisessa. Oululaiset voittivat lopulta 4−0.

− Hyvältä tuntui. Oli kova voitto ja tasaista vääntöä. Kolmannessa erässä peli sitten kääntyi meille. Ilves on kova vastustaja, joka pelaa hyvin kiekolla ja karvaa aggressiivisesti, tunnelmoi Heponiemi.

− Kentällä ei ole yhtään ylimääräistä tilaa. Meidän on päästävä jäähyiltä pois ja keskityttävä viidellä viittä vastaan -peliin.

Ottelussa pelattiin kolmeen otteeseen kahden miehen ylivoimaa. Ilveksellä oli kaksi tilaisuutta, Kärpillä yksi. Lisäksi Oskar Osala nappasi viiden minuutin rangaistuksen ottelussa nähtyjen hajajäähyjen kylkeen.

− Onhan se erikoista, kun tulee noin paljon jäähyjä. Vie itseltä tuntumaa siihen tasakentällisin pelaamiseen. Pitää olla hereillä koko ajan. Alivoimamme oli tänään iso voittava tekijä meille.

Heponiemi myönsi, että erikoistilanteiden täyteinen peli hankaloitti keskittymistä.

− Täytyy vain keskittyä ja vähän tsempata jätkiä. Seuraavaan peliin on taas valmistauduttava huolella. Huomenna on hyvä, palauttava treenipäivä.

Oululaislähtöinen Arttu Ruotsalainen ja Ilveksen muut kärkipelaajat ovat joukkueensa voiton käytännössä ainut mahdollinen avain.

− Ilveksen kärkijätkät ovat pelanneet paljon, joten on koetettava rummuttaa neljällä ketjulla ja sitä kautta saatava heitä väsytettyä, tiesi Heponiemi.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maanantaina Oulussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle