Ilves-kapteeni pääsi maalin makuun, vain pääty oli väärä – "Eipä siinä oikein ehtinyt kissaa sanoa"

LIIGA / Haastattelu
Tampereella paikallisottelu päättyi 3–5-vierasjoukkue Ilveksen voittoon.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Niklas Friman lähti kauden ensimmäiseen paikallisotteluun Ilveksen puolustuksen johtavana pelaajana. Suomen maajoukkuepuolustaja siirtyi kesän aikana Ruotsin SHL:n Brynäsistä Tampereen Ilvekseen. Heti kauden alla Friman valittiin Ilveksen joukkueen kapteeniksi omasta tahdostaan väistyneen ex-kapteenin Eemeli Suomen tilalle.

30-vuotias puolustaja Niklas Friman on pelannut urallaan myös KHL-Jokereissa sekä HPK:ssa, mistä Friman on tuttu Ilveksen nykyiselle päävalmentajalle Antti Pennaselle. Tampereen paikallisottelu Tapparaa vastaan oli Frimanille ensimmäinen Liiga-kaukaloissa Ilveksen paidassa. Ilves poistui kaukalosta voittajana numeroin 5–3.

– Tosi hyvät fiiliksen, kun saimme katki tuo hieman huonon pätkän. Tämä oli iso peli kummallekin, mutta hienoa, että saimme voiton. Nyt ensin energiat alas ja huomenna taas ylös, kun on tärkeä peli tulossa meille, Friman pyöritteli.

Tupsukorvat kohtaa Nokia-areenalla perjantaina HIFK:n.

Voittojen tielle

Ilveksen alkukausi on ollut heikko. Joukkue oli hävinnyt ennen Tappara-peliä viimeiset kolme otteluaan. Voitto ja tappioputken kääntäminen oli Ilvekselle erittäin tärkeää, ja voiton tuoma helpotus kuuluikin iloisena huutona ottelun jälkeen pukukoppikäytävällä.

– Olen tyytyväinen, miten meidän pelimme parani ottelun aikana. Meillä on ollut haasteita toisten erien kanssa viimeiset kolme peliä, tai oikeastaan jo vähän aikaisemminkin. Tänään se oli hyvää tekemistä sekä puolustimme hyvin ottelun lopun. Ne asiat, millä tämä kääntyi parempaan suuntaan olivat jämäkämpi puolustus sekä se, että pääsimme sitä kautta nopeammin hyökkäämään. Jalka oli myös raikas, Friman virkkoi.

Ottelussa erikoistilannepelaaminen korostui. Kaukalossa nähtiin yhteensä kolme ylivoimamaalia, kun Tappara osui kerran ja tupsukorvat iskivät kahdesti. Ilveksen ylivoima oli tehokasta hyvin pyörivällä, selkeällä kuviolla.

– Olen ehkä väärä mies vastaamaan. Hyvät pelaajat sekä heidän kaukalossa tekemä hyvä työmäärä. Valmennukselta tulee myös todella hyviä vinkkejä. Hienoa, että saimme pari ylivoimamaalia tehtyä, ne ovat tärkeitä meille, Friman pohti kysyttäessä ylivoimapelaamisesta.

Ilves katkaisi 3 ottelun tappioputkensa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Epäonnea voitto-ottelussa

Myös Ilves-kapteeni pääsi maalin makuun, joskin tilanteessa kävi äärimmäisen huono tuuri. Tapparan hyökätessä Ilves-päädyssä Tapparan Nick Halloranin laukaus kimposi Frimanin luistimen terästä tupsukorvien verkkoon.

– Eipä siinä oikein ehtinyt kissaa sanoa. Muutama noita omia maaleja varmaan sattuu uralle. Minun tarvitsee vain nopeasti kääntää katse jo seuraavaan vaihtoon.

Friman kärsi CHL-ottelussa Trineciä vastaan tulleesta loukkaantumisesta. Miehellä oli torstaina vasen peukalo paketoituna, mutta hän kertoi olevansa kuitenkin pelikuntoinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle