Ilves-kapteeni Niklas Friman tyytyväinen runkosarjaan, mutta kauden onnistuminen mitataan vasta pudotuspeleissä

LIIGA / Haastattelu
Niklas Friman on ollut esimerkillinen kapteeni taistelevana ilveksenä.
Maajoukkueessakin kuluvalla kaudella esiintynyt Niklas Friman ei komeile pistepörssissä, mutta tekee esimerkillistä työtä pelistä toiseen. Neljä peliä ennen runkosarjan päätöstä Friman veti voitetun Ässät-pelin jälkeen hieman kautta yhteen. Kausi on mennyt hänen mielestään hyvin, mutta tärkeimmät pelit ovat vasta edessä.

Ilves sai Tampereen tiistai-iltaan vastaansa jo neljättä peliään kuuteen päivään pelanneen Ässät. Ilveksellä oli vapaa viikonloppu, joten odottaa sopi, että illan isännät tulevat hallitsemaan peliä. Alku näyttikin siltä, että Ilves menee menojaan, mutta löysä puolustaminen toisessa ja osin kolmannessa erässä päästi Porin Ässät peliin mukaan.

− Emme lähteneet peliin sen kautta, että Ässillä on paljon pelejä alla. Lähdimme pelaamaan heidän vahvuuksiaan pois ja omaa työteliästä peliämme. Pääosin mielestäni onnistuimme, mutta muutama vähän huonosti pelattu tilanne kostautui, kommentoi Niklas Friman pelin antia.

Ilveksen kausi on kokonaisuudessaan mennyt hyvin ja siitä on tietysti osoituksena sarjan ykköspaikka. Jos mitään ihmeitä ei tapahdu viimeisillä kierroksilla, Tampereen joukkueet vievät runkosarjan kaksi ensimmäistä sijaa.

Analysoitaessa kautta, Friman toteaa, että syksyllä he onnistuivat voittamaan paljon pelejä, joissa he olivat altavastaajina. Kokonaisuudessaan peli on ollut hänen mukaansa hyvätasoista sekä liikkuvaa jääkiekkoa.

Ilveksen valmentaja Antti Pennanen on kommentoinut, että Ilveksessä pelaamisessa on vähän samanlaiset paineet kuin Toronto Maple Leafsissa NHLssä. Hänen mukaansa se on ollut varmasti yksi iso syy, miksi joukkue on pelannut paremmin vierasotteluissa kuin kotihallissa. Myös kotikentällä paineet pitää oppia hänen mukaansa kestämään.

Kysyttäessä Frimanilta mielipidettä erikoiseen saldoon, jossa on muun muassa rikottu kaikkien aikojen ennätys vieraspisteiden määrässä.

− Olemme tätä joukkueen sisälläkin miettineet. Uskoisin, että iso syy on se, että vieraspeleissä pelaamme yksinkertaisemmin, puolustaja pohtii syitä tavallisesta poikkeavaan saldoon.

Tietysti yksi klassinen syy on se, että kaikki haluavat voittaa aina sarjakärjen. Lisäksi pelaaminen Nokia-areenan ison yleisön edessä tuo varmasti jokaiselle vierailijalle hieman ekstralatausta.

Ilveksellä on enää neljä peliä runkosarjaa jäljellä ja Friman tiedostaa näiden pelien tärkeyden.

− Nyt on hyvä hioa kaikki palaset kohdilleen ja olla silloin (pudotuspelien alkaessa) niin valmis kuin vain voi olla. Meidän kausi mitataan todellakin niiden pelien jälkeen, ei vielä runkosarjan menestyksen jälkeen.

Friman on ollut todella tyytyväinen siirtoonsa Ilvekseen. Niin joukkue taustoineen kuin Vaasassa sankoin joukon vierailleet fanitkin saavat kokeneelta puolustajalta kiitosta.

− Meillä on hyvä joukkue. Joukkueen taustat toimivat, halli on hieno ja meillä on mahtavat fanit, jotka ovat takanamme ja haluavat seuralle menestystä.

Keskusteltaessa Liigan tasosta Friman vertailee, että Ruotsissa kaukalot ovat isompia ja peli ehkä vähän nopeampia juuri sen vuoksi. Hän kuitenkin kertoo, että kärkipelit Liigassa esimerkiksi Tapparaa, HIFK:ta ja Kärppiä vastaan vetävät täysin vertoja kansainvälisiin sarjoihin.

Frimanin johdolla Ilveksellä on runkosarjan jälkeen edessään pelit, jotka määrittävät kauden onnistumisen. Laadusta onnistuminen ei varmasti jää kiinni, mutta henkinen kantti, kuten tiedetään, on isossa roolissa. Kapteeni Friman onkin tärkeä henkilö pumppaamaan joukkueeseen voittamisen uskoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle