Ilves juhli jo kauden toista paikallispelin voittoa – Samuli Ratinen innoissaan ottelusta: ”Yksi siisteimmistä peleistä, jossa olen itse päässyt pelaamaan”

LIIGA / Haastattelu
Ilves-ylivoima teki tuhojaan ottelun toisessa erässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves voitti Tapparan paikalliskamppailussa 4–3. Keltavihreä puoli johtaa siis jo kahdella voitolla kilpailua Tampereen herruudessa. Täksi kaudeksi tupsukorviin siirtynyt Samuli Ratinen oli innossaan ottelusta ja haluaa kehittyä tasaisemmaksi pelaajaksi.

Ilves ja Tappara ovat kohdanneet tämän kauden aikana jo kerran. Tuolloin Tapparan isännöimässä ottelussa tupsukorvat olivat parempia lukemin 5–3. Tuossa ottelussa Samuli Ratinen ei ollut kokoonpanossa, joten tämän illan paikallinen on hänelle ensimmäinen Liigassa.

– Tosi hyvä fiilis ottelusta, yhden pääsin jo paikan päältä katsomaan niin vähän tiesi mitä tuleman pitää. Sikasiisti fiilis, yksiä siisteimpiä pelejä, jossa olen itse päässyt pelaamaan.

Ratinen pelasi ottelun Ilveksen kolmoskentässä yhdessä Petr Kodytekin ja Robin Alvarezin kanssa. Tsekkihyökkääjä Kodytek komeilee Liigan maalipörssin kärjessä 12 osumallaan ja illan ottelussa sentteri teki kaksi maalia. Näistä ensimmäiseen Ratinen sai syöttöpisteen.

– Kodytek on todella hyvä ja selkeä pelimies. Joka ilta tulee tasaisesti hyvää suorittamista ja kun tietää mitä mies tekee niin hänen vierellään on hyvä pelata

Ratinen sai ottelun avausmaaliin syöttöpisteen.
Kuva © Jarno Hietanen

Loukkaantumisesta takaisin kaukaloon

Saarijärveltä lähtöisin oleva 25-vuotias laituri haluaa kehittyä ja ottaa seuraavan askeleen urallaan. Ratinen siirtyi viime kesänä Kouvolan KooKoosta Ilvekseen. JYP-kasvatti pelasi kolme viime kautta Kouvolassa ja parhaalla kaudellaan 2020–2021 Ratinen teki 48 otteluun 26 tehopistettä

– Tulin hakemaan Tampereelle seuraavaa askelta uralleni. Tuntui, että sain jonkinlaisen läpimurron tehtyä KooKoossa, mutta haluan voittaa ja olla parempi pelaaja. Seuraava askel vaatii minulta tasaisuutta. Tietenkin kun täällä on kova kilpailutilanne, niin joutuu laittamaan kaikki likoon, että pääsee edes pelaamaan. Se on positiivinen tilanne.

Alkukauden Ratinen on kärsinyt loukkaantumisesta. Illan ottelu oli laiturille vasta kauden kuudes. Näissä otteluissa hän on nyt tehnyt tehot 0+3.

– Alku oli haastava loukkaantumisen takia. Tärkein on nyt, että saan itseni pelikuntoon. Olen nyt 99-prosenttisessa kunnossa. Vähän pitää vielä teippailla nilkkaa, mutta paljon parempi se on kuin pari viikkoa sitten.

Ratinen pääsi ottelussa nauttimaan ylivoimavastuuta.
Kuva © Jarno Hietanen

Tommi Niemelä Ilvekseen?

Ilveksen päävalmentajaksi kesken viime kauden siirtynyt Antti Pennanen jatkaa jo matkaa tämän kauden jälkeen Leijonien päävalmentajaksi. Pennasen sopimuksen piti kestää vuoteen 2025, mutta projekti jää vajaamittaiseksi.

– Olimme joukkueen kanssa kaikki todella iloisia Antin puolesta. Tosi hieno juttu, tuollaisiin tilaisuuksiin pitää aina tarttua.

Tämän viikon keskiviikkona Iltalehti uutisoi, että nykyinen Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä on Ilveksen ensi kauden päävalmentaja. Niemelä valmensi lahtelaisryhmän viime kauden päätteeksi hopealle.

– Huhujahan ne ovat vielä, Ratinen naurahtaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle