Ilves jatkoi voittokulkuaan KalPan kustannuksella, tositoimiin palannut Elli Suoranta avasi maalihanansa − "Varpula syötti hienosti sinisen kulmaan"

Naisten Liiga / Haastattelu
Elli Suoranta ja koko Ilves joukkue odottavat jo vesi kielellä ensi viikon kotiavausta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ilves ei ole hävinnyt tällä kaudella Naisten Liigassa vielä kertaakaan. Tupsukorvien huippupuolustaja Elli Suoranta avasi kauden maalitilinsä sunnuntaina ja analysoi vauhdikasta ottelua tuoreeltaan.

Ilves johtaa Naisten Liigaa ylivoimaisesti kerättyään kuudesta ottelusta 17 pistettä. Eroa toisena olevaan HIFK:hon on kahdeksan pistettä. Helsinkiläiset tosin ovat pelanneet ottelun vähemmän ja aloittivat kautensa sarakkeessaan kuusi miinuspistettä Michaela Pejzlován viime kauden edustuskelvottomuuden seurauksena tulleen rangaistuksen myötä.

Tamperelaisten puolustaja Elli Suoranta vastasi päättäväisesti hieman leikillisen provosoivaan sävyyn esitettyyn haastattelun aloituskysymykseen.

Häviääkö Ilveksen naiset enää koskaan?

− Jokaiseen peliin lähdemme sillä asenteella, että on uusi peli ja voitot on nollattu. Meillä on nyt hyvä alkukausi ja olemme kairanneet vierasvoitot kovistakin peleistä.

Sunnuntaina Ilves oli vieraskentällä KalPaa parempi maalein 4−3. Mittelö oli tiukka, eikä tupsukorvien pistesaalis ollut kirkossa kuulutettu sekuntiakaan ennen loppusummeria.

− Tasainen matsi ja menimme päästä päähän. Maaleja tuli puolin ja toisin. Kivahan se on, että pelit ovat tiukkoja. Silloin saa puristettua itsestään kaiken irti. Viime viikonloppuna oli pohjoisen reissu ja on ollut arkipelejä tässä, niin varmasti välillä vähän painaa. Hienosti olemme jaksaneet joukkuelaisten rinnalla. Olimme viimeisessä erässä koko ajan johtoasemassa ja oli tärkeää, että saimme pidettyä sen, Suoranta analysoi.

Ylivoimapelotteen alivoimamaali

Suoranta tunnetaan Naisten Liigasssa yhtenä pelottavimmista ylivoimapelaajista. Puolustajan oikealta lähtevä kuti on kova ja tarkka. Sitä kuti oli sunnuntaina Kuopiossakin, vaikkakaan lopputulos ei ollut aivan elokuvallista laatua. Suorannan kauden avausmaali tuli alivoimalla toisen erän alkuminuuteilla.

− Kaikki maalit lasketaan. "Yllättäen" Emilia Varpula syötti hienosti sinisen kulmaan, josta pääsin kokeilemaan laukausta. Tällä kertaa meni ja kaikki maalit ovat tärkeitä, Suoranta kommentoi maalinedusruuhkan kautta maaliviivan yli päätynyttä tilannetta, jonka alusti hänen viime kaudeltakin tuttu erikoistilannetutkaparinsa.

Suoranta on ollut mukana kahdessa viimeisimmässä Ilveksen ottelussa. Neljä ensimmäistä hän seurasi kaukalon ulkopuolelta siviilit päällä.

− Kaikki on kondiksessa. Tällä viikolla pääsin mukaan ja sain kaksi kovaa peliä alle. Intoa riittää. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. On kiva päästä taas pelaamaan.

Alkava viikko tuo tupsukorville myös ensimmäisen ottelun kotihallissa Tampereen Tesomalla. Ilveksellä on alkukaudella melko harvakseltaan kotipelejä. Resepti tekemisen täyteiseen viikkoon on selvä.

− Huomenna huilaamme hyvin raskaan viikon jälkeen. Sitten treenaamme kuviot kuntoon ennen perjantain ensimmäistä kotipeliä Tesoman pyhätössä. Taas on kaksi kovaa ja tärkeää peliä edessä, Suoranta ennakoi viikkoa, jona Ilves kohtaa perjantaina HPK:n ja lauantaina matkustaa jälleen KalPan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle