Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalon mukaan Meskasen hankinta ei ylitä seuran budjettia, Ruotsalainen palaa pelikentille alkuvuonna

LIIGA / Haastattelu
Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalon mukaan joukkue pärjää nuorten MM-kisojen yli ilman uusia pelaajahankintoja, jos kaikki pelaajat pysyvät terveinä.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo kertoo, ettei Ville Meskasen hankinta ylitä Ilveksen pelaajabudjettia. Seuran viime kauden maalikuningasta Arttu Ruotsalaista hän odottaa takaisin kokoonpanoon vuoden alkuun mennessä. Sen sijaan itseään kuntouttavaa Sami Sandellia Jalo ei haikaile Ilveksen kokoonpanoon.

Seitsemän ottelun voittoputkessa kulkeva Ilves sai lisää mieluisia uutisia perjantaina, kun seuran toissa kauden maalikuningas Ville Meskanen allekirjoitti 2+1-vuotisen sopimuksen Ilveksen kanssa.

Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtaja Risto Jalo arvioi, että Meskasen paluu Ilvekseen tapahtui suotuisissa oloissa.

Ei Meskasen hankinta ylitä budjettiamme eikä vie meitä riskien tielle.

− Meskasen hankintaa ei voi oikein hankintaprosessiksi kutsua. Hän harjoitteli kesällä Ilveksen mukana ja on ollut pitkään joukkueen lähellä. Hänellä on myös pitkä historia Ilveksen kanssa.

− Kyllä Ilves varmaankin oli yksi niistä varteenotettavista vaihtoehdoista, kun hän rupesi Pohjois-Amerikan päässä paluutaan miettimään.

Meskasen hankinta ei ylitä Ilveksen pelaajabudjettia, koska siirtoja on ollut myös ulospäin.

− Olemme niissä talousraameissa, jotka olemme alun perin arvioineetkin. Menemme ihan budjetin mukaisesti. Ei Meskasen hankinta ylitä budjettiamme eikä vie meitä riskien tielle.

− Puolustajamme Olli Vainio oli alkukauden Raumalla ja siirtyi hiljattain Ässiin. Tänään hyökkääjä Topias Haapanen lähti Poriin loppukauden lainasopimuksella.

− Koetamme aina pitäytyä siinä, ettei meillä ole liikaa pelaajia ilman peliaikaa, mutta reserviäkin pitää olla.

Arttu Ruotsalainen palaa pelikentille tällä tietoa vuoden alussa

Jalo arvioi, että Ilveksen pelaajatilanne on mallillaan. Seuran viime kauden maalikuninkaan Arttu Ruotsalaisen paluuta saataneen odotella vielä pari viikkoa.

− Kun saamme Ruotsalaisen vielä terveeksi, niin tilanne on hyvä. Edelleen arvio on, että hän on vuoden loppuun asti poissa pelikentiltä. Toivottavasti ei tietysti mitään yllätyksiä tule, kuten leikkauksia.

Arttu Ruotsalainen loukkaantui KooKoo-kotiottelussa 29.11.2019.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Nuorten MM-kisoihin (26.12.2019–5.1.2020) Ilveksestä on lähdössä viisi pelaajaa. Suomen lopullinen joukkue nimetään alustavasti joulupäivänä 25.12.2019, mutta leiriryhmässä ovat mukana puolustajat Santeri Hatakka ja Lassi Thomson sekä hyökkääjät Matias Maccelli ja Antti Saarela. Lisäksi maalivahti Lukáš Dostál on Tšekin ryhmässä mukana.

Toimitusjohtaja Jalo uskoo, ettei nuorten kisojen ajaksi Ilvekseen tarvitse hankkia enää lisävahvistuksia.

− Jos kaikki nykyiset pelaajat pysyvät terveinä, niin pärjäämme kyllä näillä. Eemeli Suomi tulee nyt takaisin maajoukkuereissulta. Lisäksi Panu Mieho on neljän ottelun pelikiellon jälkeen seuraavassa ottelussa taas pelikelpoinen. Kun siihen lisätään Meskasen siirto meille, niin tilanne on hyvä.

Sami Sandellin paluuta Ilvekseen Jalo ei odota

Ilves-klubilla juontajana työskennellyt seuran entinen kapteeni Sami Sandell harjoittelee Ilveksen A-nuorten mukana. Jalo ei kuitenkaan laske Sandellin Ilveksen paluun varaan toivoaan.

− En ole keskustellut aiheesta Sandellin kanssa. En myöskään usko, että urheilujohtajamme Timo Koskelakaan on. Kyllä Sandellilla on kova työ saada jalka sellaiseen kuntoon, että pystyy ylipäätään elämään sen kanssa.

Kyllä Sandellilla on kova työ saada jalka sellaiseen kuntoon, että pystyy ylipäätään elämään sen kanssa.

Ilveksen seuraava ottelu pelataan perjantaina Hakametsässä, jossa se kohtaa JYP:in. Ilveksellä onkin revanssihenkeä mukana, sillä JYP on voittanut joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista.

− Näyttää siltä, että hyvin on tulossa väkeä halliin. Perjantai on varmasti hyvä pelipäivä, varsinkin kaveriporukoiden pikkujouluihin, kun ainakin isommat firmat ovat pikkujoulunsa jo viettäneet.

− Tietysti kun vastustaja JYP:kin on huippuiskussa, niin onhan se kiinnostava ottelu.

Mikä on Ilveksen tämän kauden tavoite?

− Tavoitteemme on edelleen päästä kuuden sakkiin runkosarjassa, kuten olemme aiemmin kertoneet. Siinä sitä tavoitetta riittää vielä, linjaa Jalo.

− Nyt näyttää siltä, että olemme aikataulussa ainakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle