Ilveksen tärkeän 2−2-maalin tekijä Joona Ikonen: "Kolmannessa erässä pelasimme, kuten pitääkin"

LIIGA / Haastattelu
Joona Ikosella oli pelin tuoksinnassa kysyttävää Aleksi Rantalalta. Pelin jälkeen Ikonen ei kuitenkaan alkanut kritisoida erotuomareita.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilveksen peliin lähtö oli hyvä, mutta Pelicansin maalit sekoittivat Ilveksen pakkaa. Kolmannessa erässä Joona Ikosen ylivoimamaali oli sitten käänteentekevä ja siitä eteenpäin tuntui olevan vain ajan kysymys, koska Ilves tekee voittomaalin.

Joona Ikonen on ollut todella tärkeä palanen Ilveksen joukkueessa koko kauden. 45 tehopistettä, josta 23 tehtyä maalia, on todella kova saldo. Ylivoimalla Ikonen on ollut merkittävä pelote hyvän laukauksensa ansiosta.

Neljännessä välieräottelussa ylivoiman merkitys oli pudotuspeleille tyypillisesti suuressa roolissa. Ottelussa tuomittiin viisi rangaistusta, joista viimeinen vasta pelin päätyttyä. Neljästä rangaistuksesta kolme hyödynnettiin: pelissä tehtiin kolme ylivoimamaalia.

Ottelu näytti menevän Pelicansille, mutta Ilves hyödynsi ylivoimansa ja nousi 1−2-tilanteesta Ikosen ja Les Lancasterin maaleilla voittoon. Ikosen tasoitus tuli tärkeään kohtaan kolmannessa erässä, kun aikaa oli vielä hyvin eikä paniikki ehtinyt vielä vallata Ilves-leiriä.

− Olihan se tärkeä maali ja hyvälle tuntui. Kyllähän näissä peleissä on tärkeää, että ylivoima toimii.

Viimeisessä erässä muutenkin Ilves pystyi luomaan paremmin painetta Pelicansin puolustukselle ja sai näin vahvan otteen pelistä.

− Kaksi erää meidän karvaus ei toiminut. Usein meiltä yksi hyökkääjä karvasi ja kaksi hyökkääjää peruuttelivat. Pelicans pääsi helposti tuollaisen karvauksen alta pois.

Kolmannen erän pelillistä muutosta Ikonen analysoi osuvasti.

− Aloimme ottaa Pelicansin hyvin kiinni ylhäältä ja kun karvaus parani kahteen ensimmäiseen erään verrattuna, niin saimme vahvan otteen. Siitä seurasi Pelicansille jäähyt ja saimme hyvin nuo ylivoimat hyödynnettyä.

Ikonen kertoi, että seuraavaksi joukkueella sunnuntai on vapaapäivä ja maanantaina  palataan harjoituksiin. Tiistaina sitten onkin viides puolivälierä Nokia-areenalla. Ilveksen kannalta on tietysti hyvä tilanne, että maalitykki Ikonen on iskussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle