Ilveksen nuori joukkue pyrkii menestymään uuden päävalmentajan johdolla − varakapteeni Puputti: "Olemme linjanneet arvot ja sen, mitä haluamme olla"

Naisten Liiga / Haastattelu
Helen Puputti kuuluu Ilveksen kapteenistoon.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti / https://www.instagram.com/fotokuutti
Ilveksen varakapteeni Helen Puputti analysoi, missä tamperelaisjoukkue uuden päävalmentajansa Marjo Voutilaisen johdolla tällä hetkellä menee.

Ilves joutui nöyrtymään Naisten Liigan kotiavauksessaan Tampereella Kiekko-Espoolle 1−4. Kapteenistoon kuuluva Helen Puputti, 26, ruoti pelitapahtumia tuoreeltaan.

− Pelasimme kyllä ihan hyvin ja paikkoja oli. Emme vain saaneet tulosta niistä. Kovasti teimme hommia, mutta aina se vaan ei ikävä kyllä näy tulostaululla.

Ottelussa nähtiin paljon kovia vääntöjä ja jäähyaition ovikin kävi tiuhaan. Espoolaisten Elsa Talvitie loukkaantui ja jätti kentän. Hän makasi törmäyksen jälkeen pitkään jäässä, kunnes hänet talutettiin tuettuna ja jalka kohotettuna pukukopin suojiin.

− Loukkaantumiset eivät ikinä ole kivoja. Paranemisia sinne Kiekko-Espoon puolelle!, Puputti lähetti terveisiä kilpasiskolleen.

− On tuollaista jääkiekkoa kuitenkin muuten kiva pelata. Meillä on ollut nyt Kiekko-Espoota ja viime viikonloppuna HIFK:ta vastaan hyvä intensiteetti ja pelinopeus. Sellaista kiekkoa on mukava pelata ja varmaan viihdyttävää katsoakin, virkkoi Puputti.

Ilveksellä on pitkät jääkiekkoperinteet ja seuran väreissä pyritään aina menestymään.

− Haluamme totta kai mennä pudotuspeleihin ja lähdemme voittamaan jokaista joukkuetta. Alku on vähän ollut haastava eikä juna ole lähtenyt puksuttamaan niin kuin olisimme toivoneet. Tässähän meitä mitataan ja katsotaan mistä meidät on tehty, varakapteeni tuumasi.

Täksi kaudeksi Ilveksen penkin taakse uutena päävalmentajana on tullut KalPaa aiemmin luotsannut Marjo Voutilainen.

− Hän on tuonut hyvää avoimuutta ympäristöön ja hän on hyvä käymään keskusteluja pelaajien kanssa. Tuntuu, että hän luo hyvää fiilistä ja sen kautta lähdemme usein pelaamaankin. Emme pakota peliä, Puputti luonnehti uutta päävalmentajaa.

Marjo Voutilainen keskustelee paljon pelaajien kanssa, kertoo varakapteeni Puputti.

Voutilaisen tulon myötä ja joukkueen uudistuttua hieman Ilves on pohtinut omaa identiteettiäänkin uudelleen.

− Olemme linjanneet arvot ja sen, mitä haluamme olla. Toivottavasti kentältäkin välittyvät taistelutahto ja hyvällä sydämellä pelaaminen, jotka ovat tärkeimpiä arvojamme ja niitä haluamme näyttää, Puputti painotti.

Kapteeniston jäsenenä Puputti tiedostaa, millaisia joukkuekavereita hänellä on ja millaista johtamista he kenties vaativat pelatakseen hyvin.

− Meillä on nuori porukka ja sinällään joissain hetkissä tarvitsemme tukea ja tsemppaamista. Tällaista tilannetta ei ehkä ole aiemmin uralla muissa joukkueessa, vaan silloin joukkueissa on ollut vanhempia pelaajia. Nyt kuulun itse sinne kokeneempaan kaartiin, vaikka ei ikää vielä niin paljon olekaan, sanaili Puputti, 26.

Nuorten kanssa toimimisessa on kuitenkin yksi vissi ja varma asia.

− Kun porukka syttyy, niin se syttyy. Silloin lähdetään kovaa mukaan, eikä soraääniä kuulu, heitti Puputti naurahtaen.

» Lähetä palautetta toimitukselle