Ilveksen kausi päättyi pettymykseen − Anniina Kaitala: "Pelasimme nousujohteisesti ja tosi hyvinkin"

Naisten Liiga / Haastattelu
Anniina Kaitalan ja Ilveksen kausi päättyi pettymykseen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ilveksen kausi Naisten Liigassa päättyi kirvelevään kotitappioon HPK:lle. Tasaisten joukkueiden monivaiheinen sarja tarjosi seuraajilleen käänteen, jos toisenkin. Tamperelaisten hyökkääjä Anniina Kaitala niputti ajatuksensa tuoreeltaan kauden päättäneen tappion jälkeen.

Neljän puolivälierä Ilveksen ja HPK:n sarjassa Naisten Liigan pudotuspeleissä on tauonnut. Pukukoppikäytävällä ei kuulu tamperelaisten kotikopista kauden mittaan useinkin pauhannut Vicky Rostin esittämänä klassikko Tuolta saapuu Charlie Brown. Kappaleen sointi olisi merkinnyt kotijoukkueen voittoa.

Nyt hämeenlinnalaiset olivat juuri käyneet nappaamassa kolmannen ja ratkaisevan voiton ja edenneet välieriin ohi Ilveksen. Hetken hiljaisuuden jälkeen tupsukorvien Anniina Kaitala astuu käytävään. Ottelun tulos on luettavissa hyökkääjän kasvoilta.

− Päätimme ennen peliä, ettei meillä ole mitään hävittävää ja että annamme aivan kaikkemme. Mielestäni teimme niin. Ei vain riittänyt. Olen ylpeä joukkueestamme. Kyllä me hyvin taistelimme, Kaitala sanoo.

Kaitalan ja Ilveksen kauteen mahtui hyviäkin hetkiä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Ilves lähti lauantain otteluun tilanteessa, jossa sen oli kairattava voitto, jotta sarja jatkuisi viidennellä ottelulla sunnuntaina.

− Tiesimme etukäteen, että olemme tasavahvoja joukkueita ja että pienet asiat tulisivat ratkaisemaan. Teimme pieniä virheitä ja HPK pääsi rokottamaan niistä. Me taas emme tehneet paikoistamme maaleja, vaikka meilläkin tilaisuuksia oli.

HPK iski etenkin kolmannen erän alussa tehokkaasti ja karkasi Ilveksen tavoittamattomiin. Loppulukemat merkattiin vieraille lopulta 4−1 ja koko sarja voitoin 3−1.

Ilves sijoittui runkosarjassa viidenneksi. Joukkue hävisi alkukaudesta paljon matseja, mutta loppukausi sujui pääosin duurisävelin.

− On ollut pitkä kausi ja paljon pelejä. Välillä on ollut vaikeitakin hetkiä, mutta pelasimme nousujohteisesti ja tosi hyvinkin. Kehitimme peliämme kauden aikana, mutta se nyt riitti tähän saakka.

Kaitala oli ylpeä joukkueestaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Jos puhtaasti runkosarjan sijoituksia katsoo, niukka puolivälierätappio on sellainen, jota Ilvekselle sopi tietyllä tapaa ennustaa. Runkosarjakamppailut HPK:ta vastaan olivat kuitenkin kauttaaltaan tiukkoja, joten asetelma olisi voinut kääntyä myös toisin.

− On tämä pettymys. Tavoittelimme korkeampia sijoituksia kuin tämä nyt on. Tästä lähdetään eteenpäin. HPK oli kova vastustaja ja tsemppiä heille jatkoon, Kaitala päättää hyvässä urheiluhengessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle