Ilveksen kasvatti Jan-Mikael Järvinen iloitsi Ässien voitosta − "Nokia-areenalla on aina hienoa pelata, kun on paljon tuttuja katsomossa!"

LIIGA / Haastattelu
Jan-Mikael Järvinen (vas.) on ollut vahva kahden suunnan sentteri Porin Ässissä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Jan-Mikael Järvinen tunnettiin Tapparassa kovana pisteiden tekijänä. Porin Ässissä hänen roolinsa on ollut kovin erilainen. Hän on kovasti töitä tekevä kahden suunnan keskushyökkääjä ja esimerkin näyttäjä joukkueen nuorille pelaajille.

Toisen polven kiekkoilija Jan-Mikael Järvinen pelasi juniorivuotensa isänsä Kari "Kilu" Järvisenkin edustamassa Tampereen Ilveksessä. Ilveksen 1988 syntyneiden ikäluokka oli todella kova ja niinpä pienikokoinen Järvinen lähti hakemaan peliaikaa Hämeenlinnan Pallokerhosta. Tuon siirron jälkeen tutuksi tulivat niin U20-sarja kuin Mestiskin.

Kaudella 2011−12 Tappara värväsi Järvisen joukkueeseensa ja tuosta siirrosta alkoi vähitellen nousu Liigan terävimpään kärkeen. Kahdeksan vahvan Tappara-kauden jälkeen Järvinen siirtyi ulkomaille. Kolmen vuoden aikana Järvinen kiekkoili niin Saksassa, Ruotsissa kuin Itävallassakin.

Tälle kaudelle tulikin sitten siirto Poriin ja Ässiin, joka kaatoi eilen Nokia-areenalla Ilveksen jatkoajalla 1−0.

− Tänään vastassa oli laatujoukkue ja kovasti yritimme taistella ja pitää Ilves-pelaajat pois maalipaikoilta. Aika hyvin siinä kyllä onnistuimme, kertoili voitetun pelin jälkeen onnellinen Järvinen.

Järvisen pelaaminen on ollut Tappara-vuosiin nähden huomattavasti kokonaisvaltaisempaa nyt Ässissä ja sen hän myöntääkin.

− Meillä on viime kauden jäljiltä alkanut prosessi, joka ei tietenkään onnistu sormia napsauttamalla. Olen ollut omaan tekemiseeni tyytyväinen. Olen yrittänyt auttaa nuoria pelaajiamme esimerkillä ja kannustamalla. Pelaan varmasti paljon kokonaisvaltaisemmin kuin aiemmin olen pelannut. On ollut itsellenikin hyvä haaste, kun on huomannut auttavansa näin joukkuetta, kun ennen elin enemmän pisteistä.

Järvinen on tullut tunnetuksi jääkiekkomaailman professorina, joka on hyvin tarkka ravinnosta ja kaikesta, mitä urheilijana tekee.

− Aikaa vastaan tässä jokainen taistelee. Mikäs sen hienompaa kuin pelaaminen näin, kun kroppa on kunnossa ja mieli kuin nuorella pojalla. Kun tekee urheilijana asiat hyvin, niin sillä ainakin hidastaa ajankulua jonkin verran.

Käsitteenäkin tunnettavan porilaisen hulluuden Järvinen kertoo aikanaan kokeneen jo vastustajana Tapparan puolella keväällä 2013, kun Ässät ja Tappara kohtasivat finaaleissa. Nytkin Ässien kannattajat ovat löytäneet hyvin tiensä katsomoon ja tunnelma kotipeleissä on ollut todella hyvä.

Juuret eivät ole kuitenkaan unohtuneet. Ilveksen vuoden 1988 juniori-ikäluokasta puhuttaessa Järvisen ilme kirkastuu entisestään.

− Kaikki alkavat olla jo perheellisiä, joten kavereita näkee enemmän kesällä. Kyllähän kiekkoilijat on sellainen ryhmä, että juttu jatkuu heti siitä, mihin joskus on jääty. Ystävät on ja pysyy!

» Lähetä palautetta toimitukselle