Ilveksen kapteeni Eemeli Suomi otti heti ison roolin ja johti joukkojaan edestä − "Ainahan se on hienoa maaleja tehdä"

LIIGA / Haastattelu
Eemeli Suomi oli iskussa heti ensimmäisessä puolivälierässä Ässiä vastaan tehden kaksi maalia.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ensimmäisessä puolivälierässä Suomi sitten osoitti, ettei kannattajien tarvitse olla huolissaan muutaman ottelun huilanneesta hyökkääjästä. Suomi oli tuttu kapteeni, joka voitti kulmaväännöt ja teki kaksi tärkeätä maalia.

Kaudella 2016-2017 Ilves pelasi pudotuspeleissä Porin Ässiä vastaan. Silloin nuori Eemeli Suomi pelasi toista Liiga-kauttaan ja oli vielä pienessä roolissa "villi-kortti"-kierroksella. Toisessa pelissä tehty avausmaali oli tärkeä suurissa ongelmissa olleelle seuralle.

− Muistan hyvin nuo pelit. Oli kyllä kovat pelit, totesi Suomi peleistä, joista Ilves meni jatkoon ratkaisevan pelin jatkoaikamaalilla.

Tuolloin Ilves eteni puolivälieriin Tapparaa vastaan ja sarjasta kehkeytyikin melkoinen trilleri Tapparan mennessä jatkoon voitoin 4−3. Tampereella tuota sarjaa on muisteltu monissa keskusteluissa ja varmasti monella siintää ajatus, että tuon kaltainen sarja on mahdollista tänäkin keväänä, jos Tampereen seurat hoitavat ennakkosuosikkeina tiensä finaaleihin. Tuosta keväästä Ilveksessä on moni asia muuttunut ja todella positiiviseen suuntaan.

− Kyllä on menty koko organisaationa paljon eteenpäin noista ajoista, todella paljon, kommentoi kapteeni-Suomi.

Kevään 2023 Ässät-sarja käynnistyi Ilveksen kannalta pirteästi.

− Sarja on saatu hyvin alkuun ja tietysti oli tärkeä voitto. Huomenna palautellaan ja maanantaina sitten kova peli Porissa. Pelimme oli hyvää ja tästä on hyvä jatkaa, tuumaili huojentuneen oloinen Ilves-kapteeni.

Kysyttäessä hieman vaikeasta loppukaudesta ja nyt hyvästä alusta puolivälierässä Suomi tuntui hyvin positiiviselta, totta kai:

− Ainahan se on hienoa maaleja tehdä ja oikein hyvältä tuntuu, puheli vähäsanainen Eemeli Suomi, joka oli jo muutama minuutti pelin jälkeen selkeästi kääntänyt katseensa maanantaille.

Ilvekselle kapteenin onnistuminen heti ensimmäisessä pelissä oli erittäin tärkeä ja keskittyneestä Suomen ilmeestä saattoi lukea, että aina vaikeassa Porin hallissa Ilves on valmis heti ensi piirroista lähtien.

» Lähetä palautetta toimitukselle