Ilveksen kanssa harjoitteleva Ville Meskanen taistelee NHL-pelipaikasta − "Minulla ei ole tapana jättää hommia kesken"

NHL / Haastattelu
Ville Meskanen on pelannut myös kolme A-maaottelua kaudella 2017−18.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
NHL-joukkue New York Rangersin organisaatioon kuuluva Ville Meskanen harjoittelee Ilveksen Liiga-joukkueen mukana 23. elokuuta asti, kunnes lähtee takaisin Pohjois-Amerikkaan. Hänellä siintää yhä kirkkaana mielessä pelipaikka NHL:ssä.

23-vuotias laitahyökkääjä solmi Rangersin kanssa toukokuussa 2018 kaksivuotisen tulokassopimuksen, josta on nyt alkamassa toinen kausi. Viime kaudella Ville Meskanen pelasi yksinomaan AHL-joukkue Hartford Wolf Packissa, jossa hän keräsi 70 ottelussa 34 tehopistettä ja oli joukkueen viidenneksi paras pistemies.

− Pelasin keskinkertaisen kauden – en ollut kovin hyvä, mutten ihan surkeakaan. Maaleja olisin voinut tehdä enemmän, arvioi edellisellä Liiga-kaudellaan 2017−18 Ilvekselle 24 maalia iskenyt Meskanen.

Pohjois-Amerikkaan sopeutuminen sujui Meskasen mukaan yllättävän hyvin, mutta englannin kielen kanssa hänellä on ollut omaksuttavaa.

− Olin viimeksi opiskellut englantia yläasteella ja saanut siitä silloin kuutosen kouluarvosanan. Sain Hartfordissa kuitenkin tosi paljon hyviä kavereita, joiden kanssa hengailin ja opin kieltä. Kun pääsin vain suomalaisesta ujoudesta eroon, pystyin juttelemaan englanniksi kenen kanssa tahansa.

Usein AHL-farmiliigan yhteydessä puhutaan pitkistä bussimatkoista, muttei tästä ollut Meskaselle ongelmaa.

− Olimme Hartfordissa sopivasti keskellä kaikkea, joten bussimatkat olivat suunnilleen kolme tuntia yhteen suuntaan.

Pisteellisesti Meskasen kauden paras ottelu oli 30.12.2018 Springfield Thunderbirdsiä vastaan, kun Hartford voitti ottelun 6−5 jatkoajalla ja Meskanen teki 1+2 pistettä.

− En muista siitä ottelusta juurikaan – se oli yksi peli muiden joukossa. Parhaiten minulle sopi Utica Comets, joita vastaan tein neljässä ottelussa tehot 4+2.

Meskasen joukkue Hartford Wolf Pack pelasi huonon kauden ja jäi ulos pudotuspeleistä. Hartfordilla oli pitkiä tappioputkia – keväällä Meskanen pelasi jopa yhdeksässä perättäisessä tappio-ottelussa.

− Viime kauden pelitapamme ei istunut pienten, nokkelien ja taitavien pelaajien tyyliin. Pelitapana oli heittää kiekkoa päätyyn ja tapella irtokiekosta.

Hartfordin päävalmentaja vaihtuu ensi kaudelle AHL-konkarivalmentaja Keith McCambridgestä Kris Knoblauchiin, joka siirtyi seuraan Flyersin apuvalmentajan tehtävästä.

− McCambridgestä minulla ei ole kuitenkaan pahaa sanottavaa. Hän piti aina puoliani, kehui ja kertoi, miten pitäisi minun pelata toisin. Uudesta valmentajasta Knoblauchista minulla ei ole vielä mitään käsitystä.

Meskasen ykkössuunnitelma tulevalle kaudelle onkin nousta NHL-joukkue New York Rangersin kokoonpanoon. Hän arvioi, että työnteon kautta tulostakin AHL:ssa tulee, mitä kautta myös Rangersin kiinnostus herää.

− Näennäinen hyvä pelaaminen ei riitä, kuten ehkä Suomessa. Tehopisteillä voin raivata tieni Rangersiin. Rangers on nuorentanut joukkuettaan, mutta nyt sinne on hankittu isoja, kokeneempia nimiä.

Takaisin Suomeen Meskanen ei haikaile.

− On vaikea nähdä itseään ensi kaudella Ilveksessä. Koskaan ei tietenkään tiedä, mitä eteen tulee. Olen kuitenkin mennyt Rangersiin kahden vuoden sopimuksella ja haluan tapella NHL-pelipaikasta kynsin ja hampain. Ei ole minun tapani jättää hommia kesken.

Meskanen palaa Pohjois-Amerikkaan arviolta syyskuun alussa. Hän kehuu Ilveksen ensi kauden joukkuetta.

− Hyvännäköinen jengi on koossa ja uskon, että Ilves on vahvoilla tänä vuonna. Iso kiitos päävalmentaja Karri Kivelle ja Ilvekselle, että sain tulla tänne harjoittelemaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle