Ilveksen hylätty maali puhuttaa − "Iso ratkaisu"

LIIGA / Haastattelu
Antonen ehti jo tuulettaa maalia, mutta turhaan
Laituri Joose Antonen oli yksi Ilveksen työteliään hyökkäyksen kulmakiviä ottelussa Kärppiä vastaan. Antonen sai ottelussa ainoana tamperelaisena kiekon maaliin, mutta tuomarit veivät kauden kuudennen tehopisteen Raumalta täksi kaudeksi Ilvekseen siirtyneen pelimiehen tilastoista.

Pelattiin ottelun kolmatta erää, kun Joose Antonen nousi vahvasti kiekon kanssa kohti Kärppien maalia mukanaan ketjukaveri Juhani Tamminen. Tamminen vei puolustajan mukanaan maalin kulmalle, jolloin Antonen pääsi kieputtamaan kiekon toiselta puolelta ohi veräjää vartioineen Veini Vehviläisen.

Maali kuitenkin hylättiin, sillä hidastusten perusteella ottelun tuomaristo tulkitsi Tammisen osuneen maalivahti Vehviläiseen ja häirinneen tämän peliä. Päätös oli erittäin kyseenalainen, sillä näyttö kontaktista ei ollut selvä, eikä Vehviläinen menettänyt tilanteessa tasapainoaan.

Antonen itse ei liikaa halunnut ottaa tilanteeseen kantaa, mutta ihmetteli hieman tuomareiden ratkaisua.

− Toivon, että linja pysyy samanlaisena läpi kauden, Antonen mietti

"Jätti aika lailla eri maun tästä päivästä."

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi oli hyvin tuohtunut maalin hylkäyksestä. Hän mietti, mikä olisi 5000 ihmisen näkemys asiasta viitaten selvästi yleisöön.

− Aika iso ratkaisu tuomareilta, kun peli päättyy 1−0. Jätti aika lailla eri maun tästä päivästä, Kivi totesi kärmeissään.

Antosella oli ottelussa hylätyn maalin lisäksi muutenkin tekopaikkoja ja hän esiintyi jäällä varsin pirteästi. Kuitenkin viimeistely ontui niin Antosella kuin muullakin kotijoukkueella, Mitään erityistä syytä tähän ei Antonen osannut eritellä.

− Kaikki halusivat varmasti tehdä maalin. Tänään se ei onnistunut, mutta toivottavasti lauantaina verkko heiluu, Antonen sanoi viitaten tulevaan HPK-matsiin.

Ilves tuli ottelun alkuun hyvällä liikkeellä ja aiheutti vahvalla karvauspelillään harmaita hiuksia Kärppien puolustukselle. Otteluiden alut ovat olleet Ilvekselle muutenkin vahvoja alkukauden peleissä. Antosen mukaan erityisesti kotihallissa ottelut tuleekin aloittaa juuri tällä tavalla.

- Meillä on ollut tosi hyvä pöhinä otteluiden alussa ja ennen otteluita. Tietysti pelissä tulee erilaisia vaiheita, eikä koko aikaa voi hallita peliä, mutta lähdetään aina hyvällä energialla liikkeelle, niin siitä se lähtee, Antonen tarinoi.

Antonen hätyyttelee jo nyt yhden kauden piste-ennätystään, joka tällä tahdilla murskautuu jo lähiviikkoina. Kasvanut rooli on näkynyt myös tehopisteinä.

Viidettä kauttaan liigassa pelaava Antonen siirtyi täksi kaudeksi takaisin kasvattiseuraansa. Pelihuumori on löytynyt nopeasti hyvän ystävän, Teemu Lepauksen, kanssa samassa ketjussa. Kolmantena lenkkinä keskellä viilettää Tamminen.

 Ajattelemme kaikki kolme pelistä melko samalla tavalla. Lepauksen kanssa olemme pelanneet ennenkin yhdessä ja Tamminen rytmittää hyvin keskellä. Helppo on ollut pelata tässä ketjussa, Antonen totesi.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle