Ilveksen akatemiajoukkue Naisten Suomi-sarjaan − "Potentiaalisia tulevaisuuden pelaajia tulee olemaan paljon"

Muut Sarjat / Haastattelu
Joukkueessa voi pelata myös Ilveksen Naisten Liiga -joukkueen pelaajia.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ilves on ilmoittanut akatemiajoukkueensa mukaan Naisten Suomi-sarjaan kevääksi 2023. Joukkue koostuu pääosin U15−U18 -tytöistä, mutta joukkueessa tullaan näkemään pelaajia myös Naisten Liigasta.

Urheilugaalassa Vuoden seuraksi valittu Ilves tuo naisten Suomi-sarjaan akatemiajoukkueensa, joka tulee koostumaan nuorista lupaavista pelaajista. 

Ilveksen tyttökiekon valmennuspäällikkö sekä naisten edustusjoukkueessa managerina ja fysiikkavalmentajana toimiva Yin Tuorila kertoo, että nuoren pelaajarungon lisäksi joukkueen valmennusryhmä on ennestään kokenut ja seuralle tuttu valmennustiimi.

− Joukkue koostuu nuorista pelaajista, joten potentiaalisia tulevaisuuden pelaajia tulee olemaan paljon. Joukkueessa on useampi tyttö, jotka kuuluvat U16−U18 -tyttöjen kartoitusrinkiin. Joukkuetta tulee valmentamaan tyttökiekosta tuttu ja Pirkanmaan alueen tyttökiekkokoordinaattori Anna Pietilä sekä Rami Kujala, Janne Huurtela ja Kari Uusimaa, Tuorila kertoo.

Valmennustiimin lisäksi myös kapteenisto on selvillä.

− Kapteenina toimii Tytti Uusimaa. Varakapteenisto koostuu Sini Laineesta ja Tilda Heimosta.

Vaikka joukkueen pelaajarunko on jo selvillä, haetaan joukkueeseen samalla lisää joukkueesta kiinnostuneita pelaajia.

− Joukkue koostuu pääsääntöisesti tyttöjen U16 SM-joukkueesta sekä U15-tytöistä. Naisten Liiga -joukkueesta saattaa muutamia pelaajia käydä pelaamassa näitä otteluita myös. Haemme joukkueeseen myös lisää pelaajia, joita toiminta voisi kiinnostaa, Tuorila kertoo.

Ilveksen tiedotteen mukaan joukkueen tarkoituksena on tarjota enemmän otteluita seuran tyttöpelaajille sekä kokeilla seuran Naisten Akatemia -toimintaa tulevia kausia varten. Joukkueen tavoitteet ovat linjan mukaiset, ja kysyttäessä tavoitteista ja odotuksista Tuorilan vastaus on ytimekäs.

− Nauttia pelaamisesta ja pitää hauskaa.

Joukkue tulee pelaamaan ottelunsa Tamperelaisen nais- ja juniorijääkiekon ystäville hyvin tutuilla areenoilla.

− Pääsääntöisesti pelit pyritään pelaamaan Naisten Liiga -joukkueen kanssa samassa hallissa eli Tesoman jäähallissa, mutta osa pelataan Hervannassa, Tuorila sanoo. 

Naisten Liiga -joukkueessa toimivat Tuorila sekä Marjo Voutilainen tulevat olemaan taustatukena valmennukselle, harjoitusten suunnittelulle sekä itse valmentamiselle. Tulevaa kautta odotetaan Tampereella innokkaina. Tuorilan kalenteriin on merkitty yksi vastustaja muita paksummalla merkkaustussilla.

− HIFK:n kohtaamista odotan itse eniten, koska joukkue koostuu myös nuorista tulevaisuuden pelaajista, Tuorila hymähtää.

Ilveksen naisten ja tyttöjen jääkiekko kehittyy jatkuvasti

Uuden joukkueen syntyminen on merkki seuran toiminnan kannattavuudesta ja positiivisesta kasvusta. Tuorila ei näe esteitä kasvun jatkumiselle.

− Tyttökiekko on hyvässä nousussa ja kasvussa, kiitos Linda Leppäsen, joka laittoi tyttöjen toiminnan alulle seurassamme kaudella 2018–2019. Toivon, että Naisten Akatemia -joukkueen toiminta saisi tästä keväästä hyvän lähtölaukauksen tuleville kausille ja vankistaisi tyttökiekkopolkua seurassa, Tuorila taustoittaa.

Lasten ja nuorten liikunnan määrän lasku sekä siitä koituvat haittavaikutukset ovat olleet huutomerkein korostettua etusivutavaraa lähikuukausina. Tuorila kertoo Ilveksen tarjoamista mahdollisuuksista liikuntaa jo harrastaville tai sen aloittamista harkitseville lapsille ja nuorille.

− Ilves on monilajiseura ja tarjoaa jääkiekon lisäksi mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa, futsalia, salibandyä ja ringetteä yhdessä seurassa. Tämä tarjoaa monia vaihtoehtoja ja kiinnostuksen kohteita harrastaa liikuntaa seurassa, Tuorila kertoo ja samalla kehottaa kaikkia kiinnostuneita ottamaan rohkeasti yhteyttä seuran henkilöstöön. 

Ilves Akatemia aloittaa Naisten Suomi-sarja -taipaleensa hyvinkin pian, kun se kohtaa Salo HT:n vieraskentällä sunnuntaina 15. tammikuuta. 

» Lähetä palautetta toimitukselle