Ilveksen Virtanen noitui kahden hyvän erän jälkeen tullutta sulamista − "Ei ole juuri karseampaa tapaa hävitä ottelua"

LIIGA / Haastattelu
Virtanen ei ollut tyytyväinen joukkueen otteisiin.
Kuva © Juuso Koro
Ilveksen johto Pelicansia vastaan suli päätöserässä ja lopulta lahtelaiset nappasivat jatkoajalla kaksi pistettä mukaansa. Santeri Virtanen oli käärmeissään tuloksesta, mutta näki joukkueen tekemisessä myös hopeareunuksen.

Kahden erän jälkeinen 3−1-johtoasema vaihtui 3−4-tappioon jatkoajalla, kun Ilves isännöi tiistain ainoassa liigakamppailussa Pelicansia. Voittomaalin vieraille laukoi Lukáš Jašek.

Tupsukorvien kolmosketjussa viilettänyt Santeri Virtanen ruoti pelin ratkaisuhetkiä kovasanaisesti.

− Ei ole juuri karseampaa tapaa hävitä ottelua. Ensimmäiseen 40 minuuttiin kaverilla ei ollut mitään, ja varsinkin avauserä oli hyvää pelaamista meiltä. Vihreä kone pyöritti aika hyvin hyökkäyspäässä.

− Olisi voitu tehdä enemmänkin maaleja, mutta meni vain ne kaksi. Kolmannessa erässä sitten meidänkin kenttä antoi halvan maalin vastustajalle. Varmaan saimme, mitä ansaitsimme. Voin sanoa, että ketuttaa, Virtanen analysoi ottelun jälkeen.

Virtanen on pelannut Ilveksen ensimmäisissä otteluissa kolmosvitjassa Joni Ikosen ja Matias Mäntykiven kanssa. Kolmikon peli on luistanut hyvin.

− Oli hyvä matsi ennen sitä yhtä lapsusta. Alkukausi on ollut ihan hyvää tekemistä, vaikka Tapparaa vastaan oltiinkin ottavana osapuolena. Turussa meiltä oli hyvä matsi. Tänään taisi meistä jokaisella olla maalipaikka, mutta emme saaneet sisään.

Opit talteen ja eteenpäin

Tupsukorvat pelasivat tiistaina Hakametsässä liki vuoden tauon jälkeen ensimmäisen kotiottelunsa.

− Oli hyvä fiilis tulla jäälle. Vaikka korona vielä vähän jyllääkin, niin hyvin oli porukkaa hallissa. Loppuun asti oli tunnelmaa, kun ihmiset lauloivat katsomossa. Iso kiitos kannattajille, vaikka sulimmekin lopussa.

Ilveksellä on kasassa nuori joukkue ja Pelicans-ottelun kaltaisia herpaantumisia saattaa tulla. Virtanen näki tamperelaisten otteissa kuitenkin paljon hyvää.

− 60 minuuttia täytyy pakka pitää kasassa, oli tilanne mikä tahansa. Tuolla tavalla, millä pelasimme kaksi ensimmäistä erää ja osittain kolmattakin erää, niin varmasti voitamme paljon pelejä tai ainakin saadaan mahdollisuus siihen.

Ilves jatkaa otteluitaan perjantaina, kun se saa vastustajan Hämeenlinnasta.

− HPK taitaa tulla viikon tauolta, joten he ovat hyvin levänneitä. Katsoin heidän SaiPa-peliään viikon lopulla, niin he pelaavat hyvännäköistä lätkää. Muutama ulkomaalainen tuo oman osaamisensa. Mielenkiintoinen peli tulossa ja on opittava tämänpäiväisestä, jotta saamme täydet pisteet mukaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle