Ilveksen Ville Meskanen nautti Tondiraban Hakametsän kaltaisesta tunnelmasta − harmitteli sekä vastustajan maalivahdin että kaukalon betonisuutta

LIIGA / Haastattelu
Ville Meskanen ja Ilveksen muut taitohyökkääjät törmäsivät useasti Niclas Westerholmiin.
Kuva © Topi Lainio

Ilves voitti Liigan Tallinnassa pelattavien otteluiden ensimmäisessä mittelössä SaiPan maalein 4−1. Vaikka lukemat repsahtivatkin lopulta tupsukorville, sinnittelivät lappeenrantalaiset mukana pitkän tovin.

Erityisesti SaiPan maalivahti Niclas Westerholm oli Ilveksen kärkihyökkääjien kiusana ja oli lappeenrantalaisten veräjällä kuin muuri liki ottelun loppuun asti. Tamperelaisten ykkösnyrkin laituri Ville Meskaselle jäi lopulta voiton myötä positiivinen olo, vaikka alun tehottomuus jäikin vähän kaivelemaan.

− Teimme tarvittavat maalit, mutta jäi sellainen fiilis, että olisi voinut paljon enemmänkin niitä tehdä, Meskanen harmitteli.

Meskanen, Arttu Ruotsalainen ja Eemeli Suomi pörräsivät alati vaarallisena SaiPan puolustusalueella ja saivat lukuisia paikkoja. Onnistuminen tuli vasta päätöserässä.

− Pakkohan siinä on uskoa, että seuraava vaihto tuo sen osuman. Saimme sentään voiton tänään ja se on tärkeintä. Jäi sopivasti nälkää seuraavaan peliin.

− Suomi teki tärkeän maalin (Jasse) Ikosen hienosta syötöstä.

Vaikka hieman alle vetävä Tondiraban jäähalli oli noin puolillaan, riitti lehtereillä tunnelmaa molempien kannattajaryhmien pitäessä ääntä.

− Oli kyllä hienoa, kun fanikatsomot lauloivat kilpaa. Meteliä ja meininki riitti. Tuntui, että mihin suuntaan tahansa katsoi, niin Ilveksen värejä näkyi − tuntui kuin olisi ollut Hakametsässä, tunnelmoi Meskanen.

Pienen miinuksen hyökkääjä väläytti illan päänäyttämöstä. Vastustajan maalivahti Westerholmin tavoin areena oli melko kovaa tekoa.

− Kaukalo oli aika betonia, mutta taisimme selvitä ehjin nahoin. Niin taisi SaiPakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle